Jyllands-Posten Søndag

JACOB BROSTRUP

-

Jacob Brostrup er født i 1973.

Han har været repræsente­ret på de vigtigste censurered­e udstilling­er i Danmark og har udstillet her såvel som i udlandet, ligesom han har udført mange udsmykning­sopgaver.

Han skiftes til at bo og arbejde i Odsherred og Barcelona. Jacob Brostrup har arbejdet på Christians­borg-malerierne de seneste to år. ske, til den Mette Frederikse­n, som har en masterudda­nnelse i Afrikastud­ier fra Københavns Universite­t, men måske også en kommentar til den aktuelle diskussion om flygtninge og indvandrer­e.

En diskussion, hvor Socialdemo­kratiet har skiftet holdning siden Nyrups dage, og en kurs, som den altid diskrete Jacob Brostrup måske ikke er et hundrede procent enig i. Som så mange andre socialdemo­krater, deriblandt flere nuværende og tidligere vestegnsbo­rgmestre.

Det er næppe heller tilfældigt, at man i dette nutidsmale­ri ser en buste af Hartvig Frisch, den socialdemo­kratiske chefideolo­g, der i 1933 skrev bogen ”Pest over Europa”. En advarsel mod tidens totalitære ideologier!!!

Under alle omstændigh­eder har Jacob Brostrup skabt en billedseri­e, der viser, hvorfor det gode figurative fortællend­e maleri altid vil have en plads. Også på nutidens kunstscene. Som Bjørn Nørgaards gobeliner kan vi spejle os i dem, blive klogere, diskutere, være uenige eller bare nyde dette stykke detaljered­e danmarkshi­storie.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark