Jyllands-Posten Søndag

Rundt og rundt i Hella Joofs hamsterhju­l

Hella Joofs nye almanak er fyldt med for meget alt for tynd luft.

- HELLA JOOF KATRINE SOMMER BOYSEN kultur@jp.dk

ALMANAK

DAGE MED MILDHED, MODGANG OG MIRAKLER – EN ALMANAK 492 sider, 249,95 kr.

Gyldendal Er der virkelig kun gået et år, tænker mig for sig selv efter at være kommet igennem Hella Joofs sporadisk morsomme, men mestendels forventeli­ge og desværre også langweilig­e almanak.

For selv om Joof – satiriker, filminstru­ktør, skuespille­r, forfatter og samfundsre­vser – er både klog og sjov, så går der vitterlig tomgang i den, når hun gennem årets samfulde 365 dage forsøger at give hver eneste af dem et særkende.

Lidt ligesom Claus Meyers kogebogsal­manak, der på arbitrær vis går ud fra, at man har lyst til stegt flæsk den

11. januar. Men i Meyer-almanakken­s tilfælde får man serveret føde med gods i og ikke bare kalorielet lommepsyko­logi og Gajol-råd.

På en bølge

Hella Joof rider med ”Dage med mildhed, modgang og mirakler” stadig på bestseller­bølgen fra ”Papmachére­glen” (2016) og sender nu mere livsvisdom i mere eller mindre fortyndet form ud i universet.

Der er en dobbelthed, der ikke altid er til at greje, hos Hella Joof. Den stadig ekstremt sjove kvinde, der om ’Hårdag, god’ skriver:

»Hvis du er en af dem med meget kraftigt hår, så prøv at lade være med at sige ting som aj, jeg har fået seneskedeh­indebetænd­else af at flette mit hår«, så man er ved at tude af grin. Og så er der den ærlige Joof, der rørende fortæller om sit eget komplicere­de forhold til moderen på Mors dag. Disse to stemmer fylder desværre alt for lidt i en bog, mestendels overlades til den af Joofs stemmer, der tangerer

Der er en dobbelthed, der ikke altid er til at greje, hos Hella Joof.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: GREGERS TYCHO ?? Der er for meget blævrende vrøvl i Hella Joofs almanak til at det bliver en rigtig god bog.
FOTO: GREGERS TYCHO Der er for meget blævrende vrøvl i Hella Joofs almanak til at det bliver en rigtig god bog.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark