Jyllands-Posten Søndag

Byrådsfler­tal er for en ny træallé ved Moesgaard

En løsning på tilkørsels­problemerm­e til Moesgaard Museum kræver en ekstra tur på rådhuset.

- MARIA DALHOFF maria.dalhoff@jp.dk

En ny udvidet Moesgaard Allé bliver formentlig resultatet af byrådets behandling af forslaget til et nyt kommunepla­ntillæg på området.

I hvert falder hælder et flertal af byrådets partier til, at udfordring­en med tilkørsels­muligheder­ne til Moesgaard Museum løses ved at lave en ny allé. Alternativ­et sendte dog forslaget tilbage til behandling i teknisk udvalg.

»Vi er meget opmærksomm­e på hensynet til de gamle træer, som ud over historisk betydning også rummer stor betydning i forhold til biodiversi­tet. Vi ønsker en udvalgsbeh­andling, hvor vi kan dykke ned i, om vi ikke godt kan bevare disse træer i en eller anden grad,« sagde Liv Gro Jensen (AL) på onsdagens byrådsmøde.

Bedste løsning

Kommunepla­ntillægget var fra den 12. oktober 2017 til den 5. januar 2018 i en offentlig høring om fem for- skellige forslag til vejløsning­er, men en ny vej er ifølge Aarhus Kommune samlet set den bedste løsning, idet den både sikrer en tidssvaren­de adgangsbet­jening af Moesgård Museum og på længere sigt vil styrke kulturmilj­øet og landskabet omkring Moesgård.

Svage træer

Det er samtidig den løsning, som Teknik og Miljø vurderer bedst tilgodeser formålet med fredningen af den samlede allé. Teknik og Miljø erkender, at det på kort sigt vil være et stort tab, at den nuværende allé fældes og erstattes med nye træer, men træernes tilstand er så dårlig, at sår, skader, svamp og væltede træer fortløbend­e vil forringe alléens tilstand yderligere, fremgår det.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Træernes tilstand er så dårlig, at sår, skader, svamp og væltede træer fortløbend­e vil forringe alléens tilstand yderligere.
ARKIVFOTO: KENNETH LYSBJERG KOUSTRUP/RITZAU SCANPIX Træernes tilstand er så dårlig, at sår, skader, svamp og væltede træer fortløbend­e vil forringe alléens tilstand yderligere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark