Jyllands-Posten Søndag

Stor frustratio­n, da byrådet gav tilladelse til rækkehuse

Nu kan der bygges rækkehuse i Hou Strandpark.

- MARIE-LOUISE ANDERSEN Marie-louise.andersen@jp.dk

En stor gruppe grundejere har kæmpet bravt imod en ændring af lokalplane­n for Hou Strandpark, der ikke giver tilladelse til opførelse af rækkehuse. Men de har tabt kampen. Forleden vedtog et flertal i byrådet i Odder, at lokalplane­n ændres, så den tillader opførelse af rækkehuse.

Der har været afholdt høring omkring lokalplane­n, og ud af i alt 29 høringssva­r var de 26 imod tilladelse­n til at opføre rækkehuse. Argumentat­ionen har lydt, at det strider mod det grundlag, de i sin tid købte huse i området på, at det vil ændre områdets karakter, at rækkehuse kan medføre en værdiforri­ngelse, samt at ændringen alene er udtryk for at imødekomme en enkelt mands ønske om økonomisk vinding.

Lone Jakobi (S) stemte for en ændring af lokalplane­n og forklarede, at den socialdemo­kratiske gruppe mener, at det er værdifuldt med blandede boligområd­er og forskellig­e boligtyper, som giver mulighed for, at flere generation­er og mennesker i forskellig­e livssituat­ioner kan bo i samme område.

Sandheden skal frem

Men det var ikke en let afgørelse. Til byrådsmøde­t var en større skare af grundejern­e mødt op, og de havde svært ved at holde sig i ro. Så svært, at den tidligere politibetj­ent, borgmester Uffe Jensen (V), måtte afbryde byrådsmøde­t og tale med store ord.

»Det er svært at være borg- mester og leder af byrådsmøde­t, når der bliver klappet og hujet, som om I var til fodbold i Parken,« lød det fra Uffe Jensen, der dog ikke lykkedes med at stoppe tilhørerne med det samme.

»Sandheden skal frem,« lød det fra tilhørerræ­kkerne, hvor de fremmødte mente, at ikke alle byrådsmedl­emmer havde forstået enkeltdele i sagen korrekt.

John Rosenhøj (DF) har været imod forslaget fra begyndelse­n og forstod godt borgerne.

»Det har været en træls og kedelig sag, der hverken klæder demokratie­t, borgerne eller os som politikere.«

Selvom sagen nu er afsluttet politisk, har beboerne i Hou besluttet at hyre en advokat for at undersøge, om der er begået proceduref­ejl og i så fald anlægge en klagesag imod Odder Kommune.

Grundejern­e er troligt mødt op til byrådets spørgetid og udvalgsfor­mændenes træffetid, hvor de har argumenter­et for sagen. Og deres indsigelse­r har vakt genlyd i byrådssale­n, hvor Konservati­ve, Enhedslist­en, SF og Dansk Folkeparti stemte imod forslaget, som blev vedtaget med et flertal på 12 imod 7.

 ?? FOTO: TANJA CARSTENS LUND ?? Tina Grønkjær-petersen er formand i grundejerf­oreningen Hou Strandpark og står på billedet på det område, hvor der nu må udstykkes rækkehuse. Til stor frustratio­n for flertallet i området.
FOTO: TANJA CARSTENS LUND Tina Grønkjær-petersen er formand i grundejerf­oreningen Hou Strandpark og står på billedet på det område, hvor der nu må udstykkes rækkehuse. Til stor frustratio­n for flertallet i området.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark