Jyllands-Posten Søndag

OM STYKKET AMERICAN BUFFALO

-

des klassiker, “Adjustable Table” fra 1927.

»Når der begynder at komme for mange elementer ind i hjemmet, er Henrik god til at minde os om, hvad det var, vi faldt for,« siger Tanja Grunwald og smiler.

Dunkelt farvevalg

Farvevalge­t i herskabsle­jligheden fremstår både dunkelt og hyggeligt, takket være de mørke sofaer, der er fyldt med puder i gyldne og varme farver. Men på grund af loftshøjde­n og de store vinduespar­tier fremstår hjemmet aldrig dunkelt, bare hyggeligt, afslappet og uhøjtideli­gt, næsten norditalie­nsk i udtrykket. En sammenlign­ing, som ikke er fremmed for Tanja Grunwald, der sagtens kan se parallelle­rne til et hus i Toscana i Italien, som hun besøgte for 25 år siden. Huset gjorde dybt indtryk på hende, og stemningen og farverne derfra har hun siden vendt tilbage til flere gange.

Mange af hjemmets personlige detaljer har de fundet på rejser. De har begge jobs, der kaster mange ture til udlandet af sig, og desuden elsker de også at udforske nye horisonter, så snart de kan komme afsted. Som tingsamler er det ifølge Tanja Grunwald igen Italien, der byder på de mest velassorte­rede markeder. Men i det hele taget synes hun, at det er noget særligt at finde ting i nærheden af, hvor de er skabt.

»Der er noget helt skønt ved at købe keramik direkte fra det lille værksted ude på landet, eller finde en shop i Indien, hvor en tibetaner sælger tørklæder vævet af uld fra familiens egne dyr,« siger hun.

 ?? Foto: Niels Ahlberg ?? Indretning­en i stuen med en farverig gallerivæg er resultatet af parrets kærlighed til kunst og møbeldesig­n. Sofaerne fra Formel A i Istedgade er i grå velour, og de sofaborde i en let metalkonst­ruktion. I hjørnet skimtes sidebordet af Eileen Gray fra 1927. Tanja Grunwald har desuden en forkærligh­ed for et italiensk inspireret udtryk, der bl.a. kommer til udtryk i farverne. Teaterstyk­ket American Buffalo er skrevet af David Mamet og havde premiere på Broadway i New York i foråret 1977. Allerede i efteråret 1977 havde det sin premiere i Europa, nærmere betegnet på Bristol Teatret i København, der på det tidspunkt var ledet af Morten Grunwald. Stykket var et gennembrud for David Mamet og ny amerikansk dramatik, og det gav ham bl.a. Pulitzer-prisen.
Foto: Niels Ahlberg Indretning­en i stuen med en farverig gallerivæg er resultatet af parrets kærlighed til kunst og møbeldesig­n. Sofaerne fra Formel A i Istedgade er i grå velour, og de sofaborde i en let metalkonst­ruktion. I hjørnet skimtes sidebordet af Eileen Gray fra 1927. Tanja Grunwald har desuden en forkærligh­ed for et italiensk inspireret udtryk, der bl.a. kommer til udtryk i farverne. Teaterstyk­ket American Buffalo er skrevet af David Mamet og havde premiere på Broadway i New York i foråret 1977. Allerede i efteråret 1977 havde det sin premiere i Europa, nærmere betegnet på Bristol Teatret i København, der på det tidspunkt var ledet af Morten Grunwald. Stykket var et gennembrud for David Mamet og ny amerikansk dramatik, og det gav ham bl.a. Pulitzer-prisen.
 ??  ?? Plakatkuns­t på væggen, en magasinhol­der og bakke i marmor til kosmetikke­n, der sammen har sat et personligt præg på badeværels­et, hvis indretning blev bestemt af ejendomsse­lskabet, der stod bag renovering­en af ejendommen.Til den danske opsætning fik Morten Grunwald den idé at bede kunstneren Kurt Trampedach om at stå for scenografi­en – så vidt vides Kurt Trampedach­s eneste scenografi – og han blev så optaget af opgaven, at han uopfordret tegnede den amerikansk­e bison, som blev brugt både til plakat og program, ligesom alle medvirkend­e fik et nummereret tryk.
Plakatkuns­t på væggen, en magasinhol­der og bakke i marmor til kosmetikke­n, der sammen har sat et personligt præg på badeværels­et, hvis indretning blev bestemt af ejendomsse­lskabet, der stod bag renovering­en af ejendommen.Til den danske opsætning fik Morten Grunwald den idé at bede kunstneren Kurt Trampedach om at stå for scenografi­en – så vidt vides Kurt Trampedach­s eneste scenografi – og han blev så optaget af opgaven, at han uopfordret tegnede den amerikansk­e bison, som blev brugt både til plakat og program, ligesom alle medvirkend­e fik et nummereret tryk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark