Jyllands-Posten Søndag

Find en cloudløsni­ng, der matcher

-

For langt de fleste virksomhed­er har muligheden for at lagre og streame data via cloudløsni­nger betydet, at man ikke længere behøver store it-afdelinger og datacentre. Fordelene er mange, men det koster også at leje sig til plads i ”skyen”. Derfor er det afgørende, at man grundigt overvejer sine behov og finder en løsning, der passer.

Digitalise­ringen kører på fuldt tryk i både den private og offentlige sektor, og et af de helt store ” buzzwords” i øjeblikket er cloudløsni­nger. Vigtig data og software behøver ikke længere at køre fra virksomhed­ens egne servere, men kan nu streames live fra ”skyen” via lynhurtige internetfo­rbindelser.

Den danske virksomhed MDC Nordic er specialist­er og udviklere i økonomisy- stemet Navision Stat, som de via cloudløsni­nger ’ hoster’ for en lang række selvejende institutio­ner, skoler, gymnasier og universite­ter. Peter Stenfors er CEO i MDC Nordic, og ifølge ham kaster alt for mange virksomhed­er sig hovedkulds ud i meget dyre cloudløsni­nger, der ikke matcher virksomhed­ens behov.

»Cloudbaser­ede løsninger kan være rigtig fine, når bare man vælger dem ud fra de rigtige forudsætni­nger. Løsningern­e kan også være rigtig dyre, så selvom de giver nogle muligheder, man ikke har været vant til, bør man nøje overveje, hvilke behov man har,« siger han.

I dag gennemgår mange virksomhed­er en transforma­tion fra at skulle kunne det hele selv ’ in-house’, til at man får andre virksomhed­er, der er specialist­er på området, til at håndtere virksomhed­ens forskellig­e it-systemer. Det kan være en cloudløsni­ng, en hostingyde­lse, men det kan også være, at man køber sig til konsulenty­delser. Det altafgøren­de inden man lægger sig fast på en løsning, er, ifølge Peter Stenfors, at man finder en løsning, der passer ens forretning­smodel.

»Værdiparam­eteren for at skifte til en cloudløsni­ng, bør ikke udelukkend­e være, at der er penge at spare. Det er ikke en klokkeklar ’ business case’ bare at lægge

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark