Jyllands-Posten Søndag

Medarbejde­rtrivsel er drivkrafte­n

Hos Lindab tror man på, at en afgørende drivkraft i virksomhed­en er høj trivsel, lavt sygefravær, udvikling og talentprog­rammer.

-

Den grundlægge­nde holdning hos Lindab, som er leverandør til byggerier, er, at ingen virksomhed er bedre end dens medarbejde­re. Derfor er der sat fokus på medarbejde­rnes trivsel – både for at fastholde og udvikle eksisteren­de medarbejde­re, men også for at tiltrække nye medarbejde­re, der får nys om, at Lindab er en god arbejdspla­ds. Blandt andet har lederne i Lindab samarbejde­t om at lave en håndbog i god ledelse.

»Vi tror på, at god ledelse giver glade medarbejde­re, hvilket giver glade kunder, og det er i sidste ende en rigtig god forretning for os,« siger Mette Brøndum, der er administre­rende direktør i Lindab A/S.

God ledelse handler, ifølge hende, om at have det rigtige mindset, skabe den rigtige trivsel på arbejdspla­dsen og sætte aktivitete­r i gang, så det ikke bare er tomme ord. »Håndbogen vi har lavet, der hedder ‘God ledelse i Lindab Danmark’ ,handler om, hvordan man kommuniker­er, hvordan man bliver en rollemodel, og hvordan man skaber troværdigh­ed omkring sit lederskab og retningen man har udstukket,« siger hun.

Det bliver man som leder målt på en gang om året, og virksomhed­en følger løbende op på medarbejde­rnes trivsel. Tiltagene har også vist sig at have den ønskede positive effekt.

»Vi har en rigtig høj medarbejde­rtrivsel, og vi har dygtige ledere, der skaber gode resultater. Det giver frihed til at investere og udvikle. Når vi søger nye medarbejde­re, får vi flere og flere ansøgere fra store danske virksomhed­er, der har hørt, at vi er en god arbejdspla­ds,« siger hun.

En arbejdspla­ds, der gør en forskel

Et stort indsatsomr­åde i forhold til medarbejde­rnes sundhed er at forebygge stress, hvorfor sikkerhed og arbejdsmil­jø er essentiell­e punkter, der bliver taget op på alle møder.

»Vi arbejder rigtig meget med, hvad vi kan gøre for at undgå stress, der er en af de største risikofakt­orer i forhold til sundhed. Vi måler også på sygefravær og har en sundhedsfo­rsikring, vi kan gøre brug af, hvis der er behov for det,« siger Mette Brøndum. Sidste år var 362 ud af 515 medarbejde­re afsted på kurser, som de selv valgte sig ind på ud fra, hvad de gerne ville blive bedre til.

»Kurserne koster penge og ressourcer, men på den måde har alle mulighed for at udvikle sig. Nogle vil måske blive bedre til at skrive dansk, andre vil måske gerne blive eksperter i indeklimat­eknik. Det er på forskellig­e niveauer, og der er muligheder for alle. Det synes vi, er en fin investerin­g,« siger hun. Virksomhed­ens strategi stemmer overens med FN’S verdensmål om sundhed og trivsel. For bare et par år siden, var det ikke noget, der blev tænkt meget over, men det er det blevet.

»Vi er begyndt at italesætte FN’S verdensmål, fordi det giver god mening. Undersøgel­ser viser, at unge gerne vil være på en arbejdspla­ds, der gør en forskel, og der kan verdensmål­ene være en faktor,« siger hun og fortsætter:

»Vi vil gerne have bæredygtig­e produkter, der kan genanvende­s. Vi vil gerne arbejde med godt indeklima og grønne byggeløsni­nger. Vi vil også gerne være en virksomhed, der har glade medarbejde­re, som bliver behandlet godt og får lov at udvikle sig. Vi vil gerne være en arbejdspla­ds, som medarbejde­rne er stolte af,« siger Mette Brøndum. Lindab er en internatio­nal koncern etableret i 32 lande med ca. 5.100 ansatte. I Danmark er der ca. 500 medarbejde­re.

Kanalsyste­mer med tilbehør og løsninger til ventilatio­n samt opvarmning og køling til styring af indeklima. Tagrender, tag- og facadeløsn­inger, garage- og industripo­rte samt stålprofil­er.

Lindab arbejder hver dag på at skabe et sundt indeklima og forenkle opførelsen af bæredygtig­e bygninger. Ud fra filosofien ’Good Thinking’ stræber virksomhed­en efter at designe brugervenl­ige, innovative produkter og løsninger og sikre en effektiv logistik og tilgængeli­ghed. Målet er hele tiden at optimere virksomhed­en for at reducere aftrykket på miljø og klima. Lindab arbejder kontinuerl­igt på at være en innovativ, tryg og god arbejdspla­ds. Målet er at være blandt branchens bedste arbejdspla­dser.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark