Jyllands-Posten Søndag

Verdens ældste teenager bliver fejret med bravur

Den britiske superstjer­ne Cliff Richard fejrer 60-års jubilæum. Han spiller fire udsolgte koncerter i Danmark. Og cirka 50 biografer viser en hitparade med den britiske rockpioner.

- ANDERS HOUMØLLER THOMSEN kultur@jp.dk

Det siges, at gammel kærlighed ikke ruster. Det gælder i den grad i forholdet mellem den britiske sanger Cliff Richard og masser af danske- re i alderen omkring 60 år og opad. Aktuelt spiller den evigtunge veteran hele fire koncerter rundt i Danmark, og alle er udsolgte. Turnéen kaldes ”58-18=60th The Tour”. Der er to koncerter i Musikhuset Aarhus (den 22. og den 23. oktober) og optrædener i Operaen i København (den 25. oktober) og Odeon i Odense (den 26. oktober).

Loyale fans kan også smutte i biografen og opleve Cliff Richard. Omkring 50 danske biografer viser den 24. og den 28. oktober Cliff på det store lærred, hvor man kan genhøre en stribe af hans største hits.

Gamle dages Cliff-mania vender altså tilbage, og koncertkli­p på nettet tyder på, at den 78-årige entertaine­r stadig er i fin form. Da denne skribent anmeldte ham for fire år siden i Arena Fyn i Odense, var han utrolig nærværende og ungdommeli­g. Han så godt ud og var sjov og selvironis­k. Som da han fortalte om en episode på en restaurant, hvor en tjener mente, at han genkendte sin gæst. Cliff Richard præsentere­de sig selv, og tjeneren udbrød: »Nej, ham kan du ikke være. Han må da være død!«

Rockens dydsmønste­r

Men det er også få popstjerne­r, der stadig står op efter seks årtier i den barske musikbranc­he. Cliff Richard drager måske i dag nytte af, at han som ung ikke faldt for de klassiske og hedonistis­ke rock’n’roll-fristelser med masser af stoffer, druk og 24 timers fester. Faktisk er den kristne sanger og ungkarl blevet indbegrebe­t af et dydsmønste­r på rock- og popscenen. Man tror ham, når han fortæller, at han aldrig kunne drømme om at smadre et hotelværel­se. Han fortalte også engang til pressen, at han var færdig med at synge countrysan­gen ”There’s a Honky Tonk Angel”, efter at han fik at vide, at den handler om prostituer­ede.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark