Jyllands-Posten Søndag

40 ÅR MANDAG Hun sætter smil på vejrudsigt­erne

Cecilie Hother har siden 2008 formidlet vejrudsigt­er på TV 2.

- CHRISTINE CHRISTIANS­EN

Cecilie Hothers vej ind i tvverdenen blev indledt med et job som producer på TV 2 Vejret.

Her opfordrede hendes kollega, vejrværten Peter Tanev, hende til at lave en skærmtest. En udfordring, som Cecilie Hother straks tog op.

Hun gjorde det godt: Et halvt år efter – i 2008 – blev hun tilbudt jobbet som vejrvært på TV 2. Da den nye kanal TV 2 Fri gik i luften i 2013, blev hun headhuntet som vært hertil og kan bl.a. ses i serien ”Mit luksushus”.

»Jeg har fundet mit drømmejob ved at lave tv og kombinere vidensform­idlingen som vejrvært på TV 2 nyhederne med livsstilsp­rogrammer. På TV 2 Fri interviewe­r jeg mange typer mennesker, som lukker mig ind i deres liv og lader mig høre deres historier. Det er rørende,« siger hun.

At optræde live i vejret den ene aften og som vært i de forproduce­rede udsendelse­r den næste er for hende den optimale kombinatio­n. Som hun siger: »Jeg får det bedste fra begge tv-verdener.«

Afstikker til DR

I 2012 tog hun en afstikker til DR, hvor hun var med til at lave ”Vores vejr” på DR1.

Allerede året efter vendte hun tilbage til TV 2, hvor hun – bortset fra barselsorl­oven, da datteren Ellinor kom til verden i 2016 – siden har arbejdet.

I efteråret 2010 trænede Cecilie Hother sig op til at deltage i den syvende sæson af TV 2-underholdn­ingsprogra­mmet ”Vild Med Dans”, som hun vandt sammen med partneren, Mads Vad. I fritiden blogger hun om alt fra børneopdra­gelse til boligprogr­ammer på sin hjemmeside.

Eller hun går i haven sammen med datteren Ellinor, der som sin mor er glad for at færdes udenfor og få jord på fingrene.

Privat danner Cecilie Hother par med Thomas Honoré, som hun mødte på en cykeltur til Paris med Team Rynkeby i 2010.

Sammen er de i gang med at opføre deres drømmehus nord for København.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? »Jeg har fundet mit drømmejob,« siger Cecilie Hother.
FOTO: RITZAU SCANPIX »Jeg har fundet mit drømmejob,« siger Cecilie Hother.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark