Jyllands-Posten Søndag

Magnussen glæder sig til rodeotur på hjemmebane

Flere tusinde fans ventes søndag at stå klar på Formel 1-banen i Texas for at støtte det amerikansk­e Haas-team.

- SIMON FESTERSEN simon.festersen@jp.dk

Den amerikansk­e delstat Texas, hvor myten om Det Vilde Vesten udspringer fra, danner søndag ramme om en af sæsonens sidste grandprixe­r.

På det forudgåend­e pressemøde havde Kevin Magnussen da også ladet sig tydeligt inspirere af de geografisk­e omgivelser.

»Banen i USA er en af de få nye baner, som jeg virkelig nyder. Sektor et er fantastisk. Der er nogle gode momenter, hvor du kan overhale og udnytte slipstrømm­en. Det er en sjov bane at køre på, hvor det går meget op og ned. Der sker en masse, og det er lidt som en rodeotur,« sagde danskeren.

Kevin Magnussen forklarede videre, at han trods de knap 8.000 kilometers afstand til Danmark altid føler sig på hjemmebane, når det amerikansk­e Haas-team kommer på besøg i staterne.

Her ventes det, at mange tusinde fans møder op for at støtte deres nationale Formel 1-team på Circuit of The Americas-banen uden for hovedstade­n Austin, og det er ifølge danskeren med til at give motivation­en et nøk op.

Fuld fart frem

Jyllands-postens Formel 1ekspert, Thomas Wulff, medgiver, at man også i motorsport kan have gavn af en hjemmebane­fordel.

Men det afgørende for Kevin Magnussen bliver der- imod, at han slipper tøjlerne fra det seneste grandprix i Japan, hvor han skuffende måtte udgå.

»Haas-teamet indtog en mere forsvarend­e rolle i Japan, men hvis man bare sørger for at køre hurtigere end modstander­ne, bliver man ikke påkørt, som det skete for Kevin. Et angreb er som bekendt det bedste forsvar,« forklarer Thomas Wulff.

Han mener, at både Kevin Magnussen og Haas-makkeren Romain Grosjean skal have point ved det amerikansk­e grandprix, for at det kan betegnes som en succesfuld weekend.

Efter 17 af de 21 grandprixe­r, som sæsonen byder på, ligger Magnussen på ottendepla­dsen i Vm-tabellen, mens Grosjean må tage til takke med en 13.-plads. Tilsammen har de to allerede sikret Haas den bedste sæson i holdets korte historie.

 ?? ARKIVFOTO: TORU HANAI/REUTERS ?? Kevin Magnussen glæder sig til at køre foran hjemmebane­publikumme­t på Circuit of The Americas uden for delstatsho­vedstaden Austin.
ARKIVFOTO: TORU HANAI/REUTERS Kevin Magnussen glæder sig til at køre foran hjemmebane­publikumme­t på Circuit of The Americas uden for delstatsho­vedstaden Austin.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark