Jyllands-Posten Søndag

Debuterend­e træner fik sin første sejr

Det så længe lige ud, men FCN endte alligevel i et stort nederlag til topholdet fra FCM. FC Nordsjælla­nd - FC Midtjyllan­d 1-4 (0-1)

- SIGNE FROM JENSEN sport@jp.dk Vurdering Kampens spillere

Der var lagt op til en underholde­nde kamp i Farum lørdag. De forsvarend­e mestre mod sidste sæsons bronzemeda­ljevindere. Fysiske og erfarne FC Midtjyllan­d mod hurtige og unge FC Nordsjælla­nd.

Det blev dog fysikken, der vandt til sidst, selvom det langt hen ad vejen var et meget jævnbyrdig­t opgør. Den store nigerianer Paul Onuachu lavede hattrick, og derfor vandt FCM 4-1.

FCN har haft en noget svingende sæson indtil nu, hvilket særligt har givet sig udslag i dårlige udebaneres­ultater. De har ikke decideret spillet dårligt, men de har haft store problemer defensivt, og det havde de også i lørdagens kamp.

I FC Midtjyllan­d har man brugt landskamps­pausen til at køre en ny cheftræner ind. Jess Thorup forlod klubben til fordel for belgiske Gent. Derfor er det den nu tidligere træner for ulvekuldet i U19-rækken, Kenneth Andersen, der står i spidsen for mesterskab­sbejlerne.

Han kunne se sit hold blive presset af FC Nordsjælla­nds hurtige fødder. Særligt de to kanter Andreas Skov Olsen og Jonathan Amon drillede midtjydern­e.

Ironisk nok kom FCM i front på et kontraangr­eb fra FC Nordsjælla­nd: 6 FC Midtjyllan­d: 8 Dommer: Morten Krogh, 7

Mikkel Rygaard, FCN, 7 Paul Onuachu, FCM, 8 den hurtige nordmand Gustav Wikheim. Et fladt indlæg fra kanten endte i fødderne på Paul Onuachu, der nemt kunne prikke bolden i mål.

Den føring stod dog kun til fem minutter inde i anden halvleg. Her var det netop Amon, der efter et fremragend­e opspil modtog bol- den i dybden i FCM’S felt. Her lagde han bolden ind til Godsway Donyoh, som kunne udligne. Og så var anden halvleg ligesom i gang.

Det var også de flade indlægs kamp, og ganske få minutter efter FCN’S udligning kom FCM atter i front på et sådant fra Awer Mabil, og endnu en gang kom Onuachu først.

Det blev sværere for FCN i slutningen af anden halvleg at spille sig frem til chancer. Midtjydern­e stod kompakt.

Paul Onuachu kunne fuldende sit hattrick 10 min. før tid. Og fem efter fulgte Evander Ferreira op med FCM’S fjerde mål. Dermed blev FCM alligevel en for stor mundfuld for de unge talenter i FCN. Der er stadig lidt at arbejde med for Kasper Hjulmand.