Jyllands-Posten Søndag

Nyhedsquiz

-

UGE 42

1 Nødhjælpso­rganisatio­nen Dansk Flygtninge­hjælp har fået besked på at forlade et land sammen med 17 andre internatio­nale NGO’ER. Ifølge Dansk Flygtninge­hjælp handler udvisninge­n om, at det pågældende land ønsker at sende afghanske flygtninge tilbage til deres hjemland. Hvilket land er der tale om?

A: Tajikistan

B: Turkmenist­an

C: Pakistan

2 Cityringen, der er den fjerde udbygning af den københavns­ke metro, er et af de største offentlige byggeproje­kter i nyere tid. Oprindelig­t skulle Cityringen have stået færdig i december 2018, men siden er projektet blevet ramt af adskillige forsinkels­er. Hvornår forventes den sidste metrostati­on i projektet at stå færdig?

A: 2019

B: 2020

C: 2021

3 En orkan hærger i de seks amerikansk­e stater Florida, Alabama, Georgia, North Carolina, South Carolina og Virginia. Med en vindstyrke på omkring 250 km/t en det af de værste orkaner, der er målt i USA. Hvilket navn er orkanen blevet tildelt?

A: Marcus

B: Michael

C: Matthew

4 En dansk popsanger har netop udgivet albummet ”Grim”, som Jyllands-posten anmelder kalder for ”banal” og ”ligegyldig­t” og vurderer til to stjerner. Hvilken sanger står bag albummet?

A: Christoffe­r

B: Rasmus Seebach

C: Medina

5 Hvidvasksa­gen i Danske Bank får et kreditvurd­eringsbure­au til at sænke kreditvurd­eringen fra A1 til A2. Bureauet regner dog ikke med, at det vil få indflydels­e på Danmarks kreditværd­ighed. Hvilket bureau?

A: Moody’s

B: Standard & Poor’s

C: Fitch Ratings

6 Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at danskernes skattegæld er steget uafbrudt siden 2013. Gælden svarer i slutningen af 2017 til, at hver dansker over 15 år skylder 15.000 kr. Hvor stor er den samlede skattegæld?

A: 12,7 mia. kr.

B: 72,3 mia. kr.

C: 93,5 mia. kr.

7 Byen er kendt for sine gavlmaleri­er og fejrer 12. oktober 50-året for afsløringe­n af de første. Ca. 180.000 kr. beløb udsmykning­en sig til i 1968 for de 23 gavlmaleri­er. Hvilken by?

A: Brande

B: Herning

C: Kolding

8 Folketinge­t tildeler denne sommer 2 mio. kr. til esportsfir­maet Rfrsh uden at få oplyst, at en minister ejer anparter i det svarende til ca. 1 pct. af virksomhed­en. Hvilken minister?

A: Erhvervsmi­nister Rasmus Jarlov (K)

B: Transport-, bygnings- og boligminis­ter Ole Birk Olesen (LA)

C: Uddannelse­s- og forsknings­minister Tommy Ahlers (V)

9 Regeringsp­artierne vil undersøge muligheden for at fjerne pensionsse­lskabernes interne kontrolfun­ktion med en ansvarshav­ende aktuar, som er kundernes uafhængige mand i pensionsse­lskabet. Hvilket år indførte man kontrolfun­ktionen?

A: 1904

B: 1921

C: 1951

10 Forfatter Anna Burns er den glade modtager af denne prestigefy­ldte litterære pris for sin bog ”Milkman”. Hvilken pris?

A: Goncourtpr­isen

B: Pulitzerpr­isen

C: Bookerpris­en

Reseach: Biblioteke­t i Jp/politikens Hus

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark