Jyllands-Posten Søndag

Verdensstj­ernen er bange for at blive voksen

Mø har altid sunget om evig ungdom og nostalgi. Hun er bange for at sidde fast i fortiden, men føler sig heller ikke helt klar til at være voksen. I anledning af hendes nye album, ”Forever Neverland”, tog vi med hende tilbage til Odense, hvor hun engang b

-

under hendes sorte hat med sølvskrift­en ” Respect”. Ud på det, der i dag er en halvtom havneparke­ringsplads, men hvor en enorm forladt Urp-fabrik engang tårnede sig op. Det var inde i den, hun delte sine tidlige voksenår med resten af det unge aktivistmi­ljø på Odense Havn.

Hun har spurgt, om vi kan mødes og lave interviewe­t her i anledning af hendes nye album, ”Forever Neverland”. Da vi mødes, er det ni år siden, den fynske sangerinde Mø – eller Karen Marie Aagaard Ørsted Andersen – sidst forlod havnen. I mellemtide­n er fabrikken blevet jævnet med jorden, og hun er blevet 30 og internatio­nal popstjerne med et hit, der er blevet afspillet 2,4 mia. gange på Youtube.

»Jeg bliver helt nostalgisk, når jeg er her igen. Det minder mig om, hvor hurtigt tiden går. Jeg har virkelig mange minder herfra. Alle vi unge mennesker, der fik lov til at udtrykke os inde i den store, tomme fabrik i to år,« siger hun. Det var en periode, hvor hun malede graffiti, skatede, festede. Lavede kunstinsta­llationer og sang ”Fisse i dit fjæs” med veninden Josefine Struckmann Pedersen i deres punkband, Mor.

Ud over få containere, en rusten lyseblå kran og en grå silo, er der ikke meget tilbage fra hendes tidlige tyvere, da hun igen betræder havnens asfalt i sine høje, cowboylign­ende skindsko.

»Jeg vil ikke sige, jeg har trukket mine rødder helt op fra dengang, men da min karriere pludselig tog fart, var det bare vrrriiiip, « siger hun og imiterer med fuld kraft, hvordan man trækker en strid grøntsag op af jorden. Mavetoppen, der næsten er blevet hendes varemærke, kravler lidt op på hendes spinkle overkrop.

Den californis­ke ønskeø

Når Mø siger »tog fart«, refererer hun til det danske gennembrud, der fulgte hendes single ”Pilgrim” i 2013, og som strøg ind som P3’s uundgåelig­e. Pludselig var hun ikke bare Karen fra Ubberud, men ”Årets nye danske navn” og ”Årets danske solist”. Året efter sparkede debutalbum­met, ”No Mythologie­s To Follow”, døren ind til den internatio­nale musikbranc­he. 19. oktober, godt fire år og en række singler og Ep’er senere, er hun klar til at udsende sit andet album, ”Forever Neverland”. Gennem årene har

 ?? FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN ?? Pludselig stopper Mø op. På den lille høj af asfalt har nogen skrevet "Mor" med en spraydåse. Mor var navnet på Møs punkband, dengang hun hang ud på havnen. Det kan næsten kun være det. Så er der noget tilbage, konstatere­r hun.
FOTO: MORTEN LAU-NIELSEN Pludselig stopper Mø op. På den lille høj af asfalt har nogen skrevet "Mor" med en spraydåse. Mor var navnet på Møs punkband, dengang hun hang ud på havnen. Det kan næsten kun være det. Så er der noget tilbage, konstatere­r hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark