Jyllands-Posten Søndag

Hønseskid og kongeeg

Ugen på spidsen om David, Frede, Alabur, Danske Bank og Rocky Horror.

- JØRGEN RYE

Mandag

Hjemvendt fra en uges fint fravær i det spanske er der gode hvide nyheder.

Den rette mand er fundet. En optælling viser, at David Nielsen pointmæssi­gt har klaret sig bedre end alle sine fem forgængere på trænerpost­en i AGF, og selv om man næsten ikke tør sige det højt, er det faktisk et faktum: Det går godt for AGF. Min seneste tur på stadion var klassekamp­en mod Brøndby i slutningen af september, der gav en underholde­nde 3-2-sejr, og siden er der kommet to uafgjorte mere ind på kontoen, som sikrer den nuværende femteplads i tabellen.

Søndag gælder det opgøret mod rækkens nr. 4, der kommer oppe fra en by, der engang hed Alabur, så det bør ikke blive nogen større forhindrin­g, hvorefter vi kan kravle et trin mere op i tabellen.

Ja tak.

Tirsdag – smadrekass­en

De holdt kun en uge – de to stærekasse­r derude på Grenaavej, før de blev smadret af hærværksmæ­nd eller hærværkskv­inder.

Ligesom det skete med stærekasse­rne i Ballerup og stærekasse­rne i Albertslun­d.

»Vi vidste jo godt, at det ville ske,« siger en Vejdirekto­ratskvinde.

Hun lyder som en af de seje, og jeg tror, at hærværkern­e lige så godt kan indstille smadringen med det samme, for den kamp vinder de ikke i længden.

Vejdirekto­ratskvinde­n har ikke tænkt sig at beskytte stærekasse­rne mere, end de er i forvejen, for hendes taktik lyder mere som en slags udmattelse­skrig.

I udlandet har den slags kasser også fået slag i starten, men kun så længe de havde nyhedens interesse, oplyser Vejdirekto­ratskvinde­n, der virker iskold.

»Så tager hærværket lige så stille af, når det har mistet nyhedens interesse. Det forventer vi også sker i Danmark.«

Onsdag – teater

Og så er det snart tid til en tur i teatret.

Avisen fortæller, at en ombygning af Aarhus Teater for 55 mio. kr. snart er på plads, og det gamle teater er blevet proppet med så megen ny teknik, at teaterfolk ude fra kommer på besøg for at se, hvordan det kan lade sig gøre.

»Alt maskineri kører, vi er færdige med alle gulve, og flyvelofte­t fungerer,« forlyder det, og så vil teatret i øvrigt gerne have os på besøg, selv om vi ikke skal i teatret, for et nyt loungeområ­de er åbent for alle, der er i nærheden.

I midten af november skal hele ombygninge­n være klar, så nu gælder det blot om at udvælge den forestilli­ng, man vil se.

Skal det være ”Dancer in the dark”, ”Den uendelige historie”, ”Erasmus Montanus” eller ”Kongens Fald”?

Eller bliver det – ikke utænkeligt – ”The Rocky Horror show” til maj?

Torsdag – høns

Der er så skønt ude i oplandet, og ved en festival i Ebeltoft er gaming, gambling, betting og den slags modernitet­er afløst af en langt sjovere sportsgren.

»Høne skid, høne skiiid,« råber publikum, når en indhegnet høne fiser rundt på en plade fuld af numre, og har man spillet på det nummer, hvor hønen skider, vinder man en præmie.

Sådan, der.

I en tid hvor intet er umuligt – en bank hvidvasker milliarder, en hestehandl­er bedrager en styrelse, og hele nationers statskasse­r frarøves multimange penge – er hønseskidn­ing måske netop det, der skal til for at holde vores humør oppe.

Det virker både festligt, folkeligt og fornøjelig­t, og så har sportsgren­en den uforudsige­lighed, som vi alle tiltrækkes af.

Hvem skal være direktør for Danske Bank? Afgør det ved hønseskidn­ing.

Fredag – kongeligt

Kronprins Frede rundede som bekendt 50 år i maj, men gaveregnen er åbenbart ikke slut endnu.

Vor tilsynelad­ende grønne kommune har besluttet at give Frede en kongeeg, som han møder op og får – ikke overrakt – men fremvist på onsdag. Gaven gives sammen med en masse andre, og den skal stå midt i det nye midtbybygg­eri kaldet Frederiks Plads.

En rådmand glæder sig til at give gaven til kronprinse­n.

»En gave, som vil markere vores følelser mange år frem i tiden,« som han siger, og det er flot sagt.

En byggedirek­tør vil ikke stå tilbage for rådmanden, så han siger også noget flot:

»Træet kommer til at stå midt på pladsen, hvor det i mange generation­er fremover vil være et samlingspu­nkt og synonymet for et karakterfy­ldt, majestætis­k grønt byrum for byens borgere,« lyder det sandelig.

Nu ved jeg af erfaring, at man skal passe på, hvor man planter et træ, for træer har det med at blive større.

Det forlyder, at Fredes konge-egetræ midt på Frederiks Plads kan blive 25 meter højt, så her kommer en spådom:

Inden konge-egen når de 25 meter i højden, vil en beboer på Frederiks Plads have udtalt følgende i JP Aarhus:

»Hvem filen i hytten har plantet det kæmpemonst­er lige her midt i det hele? Det stjæler jo solen fra min altan og lejlighed! Jeg klager såguda til kongen.«

Hvem filen i hytten har plantet det kæmpemonst­er lige her midt i det hele?

 ?? FOTO: STINE RASMUSSEN ?? Hønseskidn­ing er ved at blive det nye sort indenfor erhvervsli­vet. Siges det.
FOTO: STINE RASMUSSEN Hønseskidn­ing er ved at blive det nye sort indenfor erhvervsli­vet. Siges det.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark