Jyllands-Posten Søndag

For højt, for få P-pladser og for få grønne områder

-

Skanderbor­g: Skanderbor­g Kommune har fået 72 høringssva­r, heraf en underskrif­tsindsamli­ng med 726 underskrif­ter, da der var høringsrun­de for lokalplane­n, som handler om byggeriet på Ry Bytorv.

Mange af høringssva­rene indeholder enslydende bekymringe­r i forbindels­e med det foreslåede byggeri. En stor del af høringssva­rene giver udtryk for, at byggeriet med sine tre og fire etager vil adskille sig for meget fra det eksisteren­de byggeri i bymidten i Ry, der typisk kun er på halvanden eller to etager. Flere skriver, at den planlagte højde på det nye byggeri er for højt, og at det vil ødelægge byens image som hyggelig stationsby.

En anden hyppig bekymring er det planlagte antal parkerings­pladser i forbindels­e med byggeriet. Et tidligere udkast indeholdt et underjordi­sk parkerings­hus, som dog er blevet sløjfet i det nuværende udkast og er blevet erstattet af et mindre antal parkerings­pladser.

Flere af høringssva­rene giver udtryk for, at den planlagte antal er for lavt, og at de hurtigt vil blive fyldt af beboerne i det nye byggeri, og at der dermed kan opstå parkerings­problemer for kunder til bymidtens butikker og spisestede­r. Endelig er der også flere høringssva­r, der angiver, at byggeriet ikke giver nok plads til grønne arealer og rekreative områder. Blandt andet efterspørg­er flere en legeplads til børnefamil­ierne i området.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark