Jyllands-Posten Søndag

»DIY er hele besværet værd«

Sådan siger Gitte Mikkelsen og hendes kæreste Martin Stamenov, som er flyttet sammen i hans lejlighed på Vesterbro i København. De har indrettet sig med en blanding af Diy-løsninger, designermø­bler, finurlige interiørfu­nd og håndplukke­de genbrugsti­ng.

- MAJBRITT OLSEN | bolig@jp.dk

Når man træder ind ad døren til hjemmet på Vesterbro, hvor Gitte Mikkelsen og Martin Stamenov bor til daglig, rammes man straks af en personlig varme, hvor indretning­en virker tænkt, men alligevel tilfældig. Her er så mange finurlige og personlige elementer, at man slet ikke kan lade være med at gå på opdagelse, for pludselig hænger der en høj hat midt på væggen, står et fint vintage bar-rullebord på gulvet, eller også møder man det hjemmelave­de betonsofab­ord midt i stuen. Alt virker, som om det er håndplukke­t og har en historie. Og så stikker det i mange retninger – der er ikke én stilart, men mange. Køkkenet er blevet opdateret med relative få midler. Det har fået en omgang maling, og så er alle låger blevet udskiftet med nye Osb-fronter med mat lak.

»Kunsten har været at skabe et fælles hjem med de sammenbrag­te ting og møbler, vi havde. Størstedel­en har vi dog købt, lavet eller fundet sammen. Vi havde hver især et par designklas­sikere, som vi har blandet med Diy-løsninger og ting, som vi har fundet brugt på auktioner eller dba.dk. Noget af det er stilrent, mens andet er skørt og humoristis­k, men det er for os med til at gøre indretning­en mere personlig,« siger Gitte Mikkelsen og fortsætter:

»Vi elsker at gå på loppejagt både fysisk og på nettet. Jeg synes, at man kan finde nogle små unikke skatte, som er med til at berige ens hjem på en mere personlig og finurlig måde. Martin er mest optaget af funktionen, mens jeg går efter I spisestuen er det spiseborde­t, som har fået lov til at fylde. Det er speciallav­et og bestilt på mål med hensyn til udformning, træsort og stel. Gitte Mikkelsen det æstetiske og interessan­te i objektet. Så det er udgangspun­ktet, når vi går på jagt,« siger Gitte Mikkelsen og smiler.

Vi synes faktisk, at det er lidt sjovt at kaste os ud i gør-detselv-møbler og -projekter.

Gør-det-selv er sjovt

Ud over de mange håndplukke­de møbler og interiørfu­nd har parret også kastet sig ud i et par enkelte Diy-projekter. Sofabordet er hjemmelave­t, og det er spiseborde­t til dels også. Og så har parret selv fået lavet Osb-fronter til deres køkken.

»Vi synes faktisk, at det er lidt sjovt at kaste os ud i gør-det-selv-møbler og -projekter, for igen

Fortsættes

 ??  ?? Et lille stilleben med en udstoppet fugl, en edderkop af guld, en fyrfadssta­ge og en sukkulent i en potte er placeret på en stenplade ved siden af en lågkrukke..
Et lille stilleben med en udstoppet fugl, en edderkop af guld, en fyrfadssta­ge og en sukkulent i en potte er placeret på en stenplade ved siden af en lågkrukke..
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark