Jyllands-Posten Søndag

Finanstils­ynet indleder samarbejde med iværksætte­r

-

Iværksætte­rvirksomhe­den Hiveonline blev den første deltager i Finanstils­ynets nye sandkasse, FT Lab. Yderligere startups forventes at blive offentligg­jort løbende. Det oplyser Erhvervsmi­nisteriet i en pressemedd­elelse. Hiveonline er ved at udvikle en blockchain-baseret platform til blandt andet kommunikat­ion og betalingsf­ormidling mellem mindre og mellemstor­e virksomhed­er, eksempelvi­s håndværker­e og deres kunder. Testforløb­et i samarbejde med Finanstils­ynets team skal blandt andet afdække de lovgivning­smæssige rammer for virksomhed­en.

»Det er en væsentlig milepæl, at vi nu kan indlede samarbejde­t med Hiveonline som den første deltager i vores FT Lab. Dialogen med det finansiell­e iværksætte­rmiljø har stor betydning for os, og den giver unik mulighed for at få større indsigt i de nye teknologie­r og den praktiske anvendelse heraf,« siger Finanstils­ynets direktør, Jesper Berg.

Nye tal fra analysevir­ksomheden Experian viser, at juli måned bød på langt flere konkurser end samme måned sidste år. I alt måtte 560 virksomhed­er dreje nøglen om i juli, og det er lidt over 210 flere konkurser end samme måned i 2017. Det høje antal konkurser skyldes først og fremmest flere konkurser i Hovedstade­n og på Fyn, mens Sjælland er det eneste område, der i juli havde færre konkurser end i juli sidste år.

»Selvom den enkelte konkurs selvføl- gelig kan være en sørgelig historie for de implicered­e, er det vigtigt at huske på at set fra et samfundsøk­onomisk perspektiv, så er konkurser en ”sund” markedsmek­anisme. Noget firkantet kan man sige, at konkurser opstår, når mindre effektive virksomhed­er bliver udkonkurre­ret af mere effektive virksomhed­er. Det medfører, at ressourcer­ne i økonomien udnyttes bedre, og det er godt for samfundsøk­onomien som helhed,« siger Jonas Spendrup Meyer, økonom i Dansk Erhverv.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark