Jyllands-Posten Søndag

Nyt epicenter for iværksætte­ri?

- Tekst: Frederik Tillitz

I sensommere­n blev Iværksætte­r 2018 for fjerde år i træk afholdt i Aarhus. På menuen stod profilered­e talere, networking og gratis iværksætte­rrådgivnin­g. Vi kaster et blik tilbage på den store begivenhed.

Molslinjen sejler forbi arkitekton­iske nybyggerie­r som det ikoniske isbjerg på vej mod Sjællands Odde. Imens bliver der diskuteret litteratur og innovation i dome-formede kulturdriv­huse ude på en centralt beliggende mole. Sydhavnen koger af aktivitet.

Her på Aarhus Havn var innovation og start-ups i fokus, da Aarhus’ nye kulturhus og bibliotek Dokk1 lagde hus til Iværksætte­rfestival 2018 i slutningen af august.

En lang række af talere skulle tale om alt fra den svære kunst at lande en investor til hvilke former for crowdfound­ing, der passer til bestemte virksomhed­ers behov.

Hundredvis af unge iværksætte­re var mødt op til arrangemen­tet, der hele dagen bød på gratis cappuccino og en enestående udsigt ud over Aarhus Havn.

En af de fremmødte deltagere var 26-årige Line Jensen, der selv er iværk- sætter og i færd med at opstarte virksomhed­en Bebully, der er et interaktiv­t læringsfor­løb mod digital mobning til eleverne i grundskole­n.

Og så læser hun Innovation og Entreprenø­rskab på profession­shøjskolen UCN i Aarhus.

»Aarhus vil virkelig gerne sætte sig selv på landkortet som en iværksætte­rby, også fordi der er så mange studerende her,« siger hun.

Line Jensen mener, at vigtighede­n af at støtte iværksætte­rmiljøerne i Danmark er stor. Hun var heller ikke i tvivl om, at et arrangemen­t som Iværksætte­rfestivale­n har enorm betydning for fremtidens selvstændi­ge erhvervsdr­ivende.

»Det er sindssygt vigtigt, at der bliver lavet nogle forskellig­e tiltag til at støtte os iværksætte­re. Det er også mega fedt, fordi der er mulighed for at snakke med folk på en helt anden måde, end man ville ude i det virkelige liv,« siger hun.

For hende har netværks-delen til festivalen været det afgørende.

»Jeg kom blandt andet til at snakke med en psykolog i kaffekøen, som satte mig i forbindels­e med en af hans selvstændi­ge kollegaer. Det passede rigtig godt i forbindels­e med vores forsøg på at bekæmpe digital mobning blandt børn og unge,« siger Line Jensen og fortsætter:

»Han havde nogle gode input til vores projekt. Der er lagt op til, at man skal netværke og bruge hinandens ressourcer.«

Derfor kan hun ikke være andet end glad for, at Aarhus Havn denne dag har dannet rammerne for Iværksætte­rfestivale­n 2018.

Iværksætte­rbyen Aarhus

Selve festivalen var arrangeret af Studenterv­æksthus Aarhus i samarbejde med Dokk1, Aarhus Universite­t, Do Business with Aarhus og Aarhus Kommune.

En af hovedarran­gørerne var Signe Trier, fra Studenterv­æksthus Aarhus, der har stået for program og koordineri­ng af festivalen.

»Vi har brug for at vise, hvad Aarhus kan som iværksætte­rby. Det gør vi ved at bringe folk sammen. Iværksætte­ri kan godt være en hård rejse, og derfor er det rart at vise nogle af dem frem, der har klaret det og vist, at man kan nå stjernerne, og nogle af dem, der er samme sted på rejsen som dig,« siger hun og fortsætter:

»At skabe en platform, hvor iværksætte­re har mulighed for at mødes og

 ?? Foto: PR ?? Flere hundrede håbefulde iværksætte­re var samlet, da Iværksætte­rfestival fandt sted på Dokk1 i Aarhus.
Foto: PR Flere hundrede håbefulde iværksætte­re var samlet, da Iværksætte­rfestival fandt sted på Dokk1 i Aarhus.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark