Jyllands-Posten Søndag

DE MERE KLASSISKE INVESTERIN­GSFORMER

- Tekst: Frederik Tillitz

Hvis man har fundet den helt geniale ide, kan det være uoverskuel­igt at finde ud af, hvordan man skaffer den fornødne kapital til sin start-up. Ifølge Anni Stavnskær Pedersen, lektor i kommunikat­ion, organisati­on og ledelse på Profession­shøjskolen UCN, kan det stå i vejen for drømmen, at finansieri­ngen halter, og at man ikke ved, hvor man skal opsøge den.

Derfor har man på UCN’S uddannelse Innovation og iværksætte­ri opbygget en struktur, hvor man kan se sin studietid som en lang investerin­g i sin start-up-virksomhed.

»Hos os investerer du din studietid i din virksomhed, i stedet for at du skal have funding ind over,« siger Anni Stavnskær Pedersen og fortsætter:

»Hos os kan man, så at sige, gå i praktik i sin egen virksomhed.«

På UCN screener man de studerende og udvælger de mest dedikerede studerende til at bruge ti uger på et iværksætte­rforløb, hvor de afslutter med at præsentere deres virksomhed­sideer foran business angels og investorer. Her får de bedste ideer tilbudt en investerin­g i slutningen af deres uddannelse­sforløb.

»Nogle af de studerende og deres idé fejler, men så har de ikke en gæld på en halv million kroner bagefter,« siger Anni Stavnskær Pedersen.

På UCN har man desuden over 40 højt profilered­e iværksætte­re, der gerne vil hjælpe de studerende ved at stille deres tid og kontakter til rådighed.

 ?? Foto: Colourbox ?? En solid præsentati­onsteknik kan være afgørende i bestræbels­erne på at sikre finansieri­ng til sin ide.
Foto: Colourbox En solid præsentati­onsteknik kan være afgørende i bestræbels­erne på at sikre finansieri­ng til sin ide.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark