Jyllands-Posten Søndag

Lufttelte er bedst til camping i kølige egne

Telte med luftkanale­r i stedet for traditione­lle stænger bliver valgt af flere og flere campister. De vejer mindre, og det er meget nemmere at rejse og sløjfe teltet- man skal bare tænke sig om, hvis man bruger det i varme temperatur­er.

- PER RAAHAUGE | temasektio­n@jp.dk

IStorbrita­nnien, som er en stor teltnation, har campistern­e taget lufttelten­e til sig. Leverandør­erne af lufttelte i Danmark kan melde om stigende interesse, der alt efter producent ligger på op til mellem 50 og 99 pct. af det samlede salg. Opsætninge­n er jo også noget nemmere, hvis man bare skal fastgøre teltet med pløkke i hjørnerne og derefter pumpe stængerne op via en enkelt eller få ventiler

Campistern­e har fra starten været noget skeptiske. "Hvad nu hvis stængerne ikke holder tæt? Og hvordan opfører luftkanale­rne sig i kulde og varme – og hvad med et lag sne på teltdugen?" – har været nogle af overvejels­erne.

Både den danske producent Outwell og den engelske producent Kampa, som importeres af Camping Agenten, har både familie- og fortelte med oppustelig­e stænger i programmet.

Typisk er det rejsetelte, der sælges med luftkanale­r, mens den hurtige opsætning af et telt ikke betyder så meget for fastligger­e. Ingen af de to mærker har i øvrigt telte, de betegner som vintertelt­e. lette at sætte op og pille ned igen – og endda vejer mindre end telte med traditione­lle stænger af stål, aluminium eller fiber,« forklarer Peter Outzen fra Camping Agenten og fortsætter:

»De er godkendt til det dobbelte af det anbefalede tryk, så vi har kun haft få problemer med lufttelte, hvor det har været forkert brug, hærværk eller fabrikatio­nsfejl. Man skal blot pumpe dem op til det tryk, producente­n anbefaler, og så skal man tage hensyn til temperatur­en,« forklarer han.

Hos Outwell har Lotte Simonsen samme råd og erfaringer. Lufttelten­e er lette at transporte­re og sætte op. Og det er sjældent, man er ude for problemer med dem.

»Specielt for nye campister er det rart at slippe for at holde styr på de mange teltstænge­r. Og så er lufttelte jo generelt lettere end telte med de traditione­lle stænger,« forklarer hun.

 ??  ?? Outwell Hornet 6SA er et lufttelt med tre sovekabine­r og op til seks sovepladse­r med ekstra plads og ståhøjde.
Outwell Hornet 6SA er et lufttelt med tre sovekabine­r og op til seks sovepladse­r med ekstra plads og ståhøjde.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark