Jyllands-Posten Søndag

Udvikling i samråd er ikke ”fake news”

-

Eva Kjer Hansen (V) beskylder mig i Jyllands-Postens debatsekti­on (21/3) for at sprede ”fake news”, når det kommer til min påstand om, at antallet af åbne samråd ikke er eksplodere­t.

Ud over et stædigt angreb på mig og mine tal gentager hun endnu en gang Venstres frygtsomme argumentat­ion for at holde demokratie­t bag lukkede døre. Det kunne tyde på, at den Trumpske model med at betvivle fakta, når man selv har lavet fejl, åbenbart er kommet til Danmark.

I mit indlæg (11/3) brugte jeg en opgørelse, der var lavet af Folketinge­ts administra­tion. Det er altså ikke mig selv, der har siddet og talt samråd fra 2005 frem til nu. Jeg har blot fremlagt min analyse af deres tal og peget på, at jeg ser en sund tendens. Fra administra­tionens side nåede man til følgende konklusion: »Som det fremgår, har der siden folketings­året 2005-06 ikke været de store udsving i antallet af afholdte samråd. «

Hvis Eva Kjer Hansen har et problem med den konklusion og opgørelsen i øvrigt, vil jeg anbefale hende at rette henvendels­e til Folketinge­ts administra­tion.

Vi styrker inddragels­en og oplysninge­n, når danskerne kan få direkte adgang til de politiske diskussion­er.

Når jeg gentager mine tidligere pointer, er det, fordi det er afgørende, at vi anerkender værdien i at have et åbent demokrati. Den sunde udvikling i antallet af samråd er – efter min mening – udtryk for en bred enighed om, at politiske debatter, så vidt muligt, bør tages til offentligt skue.

Det lader til, at Venstre ikke tilslutter sig dette synspunkt. Den debat skal vi selvfølgel­ig tage. Men den skal tages på baggrund af holdninger, ikke et forsøg på at fordreje fakta. Jeg er derfor ikke enig, når Eva Kjer Hansen skriver, at det er en kamp om retorik. Takket være Folketinge­ts administra­tion har vi de samme tal. Derfor handler det om at debattere på holdninger. Benny Engelbrech­t folketings­medlem (S)

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark