Jyllands-Posten Søndag

De lyse rum er prikken over i’et

Da Jane og Asger Thierry skulle bygge deres drømmehus for tretten år siden, havde de ét stort ønske: et godt lysindfald. Det har de fået – plus en formidabel have og en skøn havestue med udsigt til skov og sø.

- METTE MAJE SKØTT | bolig@jp.dk

Både Jane Thierry og hendes mand, Asger Thierry, havde gået med tankerne om at flytte i mange år, før de gjorde noget ved det og rykkede videre til deres nuværende hjem. De boede dengang i et dejligt hus i Horsens sydby, hvor deres tre børn gik i skole og havde deres kammerater. Men ønsket om en mere unik placering og luft omkring sig trak i ægteparret, som har kendt hinanden i hele 44 år, hvoraf de har været gift i 35 år. De mødte hinanden i en grillbar, da de var ganske unge. Asger Thierry arbejdede der, og Jane Thierry kom tilbage igen og igen, fordi han så sød ud. Det var kærlighed af den slags, som holder hele ungdommen op til voksenlive­t og til i dag, hvor de er 60 og 63 år. Selv om de gerne ville flytte, kom børnenes hverdag i første række, og de gjorde derfor først noget ved drømmen, da børnene var gået ud af deres skoler. Men så skulle der også bygges et hus, som opfyldte alle behovene. Resultatet blev et 225 kvm stort hus med udestue og vaskehus lavet af arkitekt Carsten Fynbo Larsen på en grund uden for Horsens omringet af fredet natur og med kig til en sø. Præcis sådan et sted, som parret gerne ville bo.

»Vi havde gennem flere år holdt øje med

 ?? Foto: Camilla Skøtt ?? Huset fra 2003 ligger på en grund, som skråner, og der er derfor en god udsigt fra husets stuer og udestue ud over haven og den omkringlig­gende natur.
Foto: Camilla Skøtt Huset fra 2003 ligger på en grund, som skråner, og der er derfor en god udsigt fra husets stuer og udestue ud over haven og den omkringlig­gende natur.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark