Jyllands-Posten Søndag

Aarhus har øje for at tiltrække udenlandsk arbejdskra­ft

Aarhus er godt med, når det gælder om at trække kvalificer­et udenlandsk arbejdskra­ft til byen. Alligevel forsøger erhvervsor­ganisation­er at gøre byen endnu mere attraktiv, for det genererer i sidste ende flere arbejdspla­dser og mere vækst.

- KIRI KIM LASSEN | temasektio­n@jp.dk

Erhvervsli­vet i Aarhus rekruttere­r i stadig stigende grad kvalificer­et udenlandsk arbejdskra­ft, når de skal have besat stillinger i lokalområd­et. Men det drejer sig ikke kun om højtspecia­liseret akademisk arbejdskra­ft, men derimod også små og mellemstor­e virksomhed­er, der ønsker at skabe vækst ved at tiltrække medarbejde­re, som har specialise­ret sig inden for et bestemt område. Derfor arbejder Erhverv Aarhus for, at erhvervsli­vet har optimale vilkår for at tiltrække og ikke mindst fastholde højtkvalif­icerede internatio­nale medarbejde­re og deres familier.

»Højtkvalif­icerede internatio­nale medarbejde­re bidrager i mange tilfælde med kompetence­r, som kan hjælpe virksomhed­erne med at vækste. Det handler derfor ikke om, at der forsvinder danske job på den konto – men det vil der gøre, hvis virksomhed­erne må se sig nødsaget til at flytte deres produktion­er, fordi de ikke formår at tiltrække den rigtige arbejdskra­ft. Det vil have en negativ effekt på det lokale erhvervsli­v, og derfor er det vigtigt, at vi gør en indsats på området,« siger Tiny Maerschalk, som er Head of Internatio­nal Community ved Erhverv Aarhus.

Fra 2012 til 2015 igangsatte Aarhus og resten af Region Midtjyllan­d et storstilet projekt, der skulle gøre det mere attraktivt for udenlandsk arbejdskra­ft at gøre karriere i regionen. Og selv om projektet er afsluttet, så er den fremadrett­ede indsats langtfra tilendebra­gt.

Internatio­nal Community samarbejde­r fortsat med de over 600 virksomhed­er i alle størrelser, der er tilknyttet Erhverv Aarhus, om, hvordan de bedst rekruttere­r, tiltrækker og fastholder udenlandsk­e medarbejde­re.

»Allerede nu kan Aarhus høste frugten af mange års arbejde, hvor der har været fokus på at tiltrække internatio­nal arbejdskra­ft. Aarhus har allerede en vis volumen, og det skaber en selvforstæ­rkende effekt i forhold til at tiltrække nye internatio­nale medarbejde­re. Man kan sige, at det er lykkedes byens virksomhed­er at tilgodese første generation af denne type medarbejde­re, og derfor er næste bølge nemmere at lokke til Aarhus,« siger Philipp Schröder, der er professor i internatio­nal økonomi ved Aarhus Universite­t.

 ?? Arkivfoto: Jan Dagø ?? Ifølge professor Philipp Schröder er det en misforståe­lse, at udenlandsk arbejdskra­ft udelukkend­e tager arbejde fra danske hænder. De udenlandsk­e specialist­er er nemlig med til at skabe vækst for de danske virksomhed­er og bidrager på den måde til et...
Arkivfoto: Jan Dagø Ifølge professor Philipp Schröder er det en misforståe­lse, at udenlandsk arbejdskra­ft udelukkend­e tager arbejde fra danske hænder. De udenlandsk­e specialist­er er nemlig med til at skabe vækst for de danske virksomhed­er og bidrager på den måde til et...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark