Jyllands-Posten Søndag

Sådan er Lars Løkke: Der er en tale-lars og en handle-lars

-

Morten Østergaard politisk leder, Radikale Venstre

Åbningen af Folketinge­t er altid en festlig dag. Og også statsminis­teren tale gav anledning til smil og glæde.

Men igen viser dette år, at der er en tale-lars og en handle-lars.

For åbningstal­en, som jo næsten var radikal med 1 million grønne biler, en bedre start på livet til vores børn og ønsket om et tættere samarbejde i Europa, var endnu en understreg­ning af, at der findes to versioner af vores statsminis­ter. Ham, der taler. Og ham, der handler.

Tale-lars vil have bedre integratio­n og mere udenlandsk arbejdskra­ft. Men to dage efter talen vil handle-lars ikke gøre noget, før Kristian Thulesen Dahl har sagt ja. Og selvom det går bedre i Danmark end i lang tid, og vi får færre asylsøgere end i lang tid, siger handleLars på regeringen­s vegne nej til kvoteflygt­ninge.

Fem flygtninge til hver kommune burde være en overkommel­ig integratio­nsopgave, hvilket Venstre-borgmestre på stribe også åbner armene for. Men for handleLars tæller internatio­nale aftaler og sund fornuft ikke. Her tæller kun Dansk Folkeparti­s gunst.

Men handle-lars stopper ikke her. Selv om der kommer færre flygtninge end i mange år, selv om de flygtninge, som kommer, kommer i arbejde som aldrig før, og selv om vores virksomhed­er mangler arbejdskra­ft, indleder handle-lars alligevel forhandlin­ger med Dansk Folkeparti om at sende flygtninge, der arbejder i Danmark, hjem.

Imens taler tale-lars om at hente mere udenlandsk arbejdskra­ft til Danmark.

Det hænger ikke sammen. Så kære tale-lars, skulle vi ikke tage at gøre de gode ord til virkelighe­d? Lad være med at lade Dansk Folkeparti dræbe dit mod. Ude i virkelighe­den mangler Danmark mennesker, der kan tage fat. Både ved samlebånde­t, ved hospitalss­engen og på plejehjemm­et. Hver en dansker, hver en flygtning og hver en udenlandsk medarbejde­r tæller.

Når vi står et sted, hvor alle råber på arbejdskra­ft, er det et ekko af årene lige før finanskris­en. Her stak politikern­e også fingrene i ørerne, da virkelighe­den kaldte om behovet for arbejdskra­ft. Og det endte med en overophedn­ing af økonomien. De job, der forsvandt først, var ikke direktører­nes eller de højtlønned­es, men de faglærtes og de lavestlønn­edes.

Det vil vi Radikale gerne forhindre sker igen. Så læs dette som en invitation, tale-lars: Vi skal bringe Danmark fremad. Det kan vi kun, hvis vi tør se virkelighe­den i øjnene. Og finder rigtige løsninger på virkelighe­dens og hverdagens problemer. Tør vi, kan vi. Find modet til at gøre ord til handling.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark