Jyllands-Posten Søndag

»Ingen i ædru tilstand forventer, at Skjern tager point fra Paris«

Der venter de danske håndboldme­stre en svær opgave, når Mikkel Hansen, Nikola Karabatic og de øvrige verdensstj­erner gæster Jyske Bank Boxen i Herning.

- SIMON FESTERSEN simon.festersen@jp.dk

Ole Nørgaard, cheftræner i Skjern, er bestemt ikke nogen jubeloptim­ist. Tværtimod.

Ja, nogen vil måske endda mene, at den jyske beskedenhe­d fylder for meget forud for søndagens opgør mod det stærkt besatte Paris SaintGerma­in-mandskab.

»Ingen i ædru tilstand forventer, at Skjern skal tage point fra Paris,« siger han.

Og Paris Saint-germain er da unægteligt en skræmmende modstander. Med stjernespi­llere som bl.a. Sander Sagosen, Nikola Karabatic, Mikkel Hansen og Luc Abalo står franskmænd­ene som klare favoritter til at vinde Champions League-trofæet, ifølge Ole Nørgaard.

Men vejen dertil går først over de danske håndboldme­stre fra Skjern.

»De har spillere fra øverste hylde på alle positioner, så at forvente et point er naivt og nok et par 100 km for optimistis­k. Men vi forbereder os på at gå i krig og give den alt, hvad den kan trække.«

Brug for godt humør

Skjern har indtil nu klaret sig ganske pænt i Champions League-sammenhæng. I sidste sæson overrasked­e holdet og knuste ungarske Veszprem i ottendedel­sfinalen, mens det i år er blevet til to sejre, kun et enkelt nederlag og senest et uafgjort resultat mod kroatiske Zagreb.

Ifølge håndboldek­spert Bent Nyegaard skal forklaring­en på Skjerns gode Champions League-form bl.a. findes på lægterne.

»Sidste år fik de opbygget et stemningso­rgie, fordi de vandt så meget. Det har skabt en eufori, så de europæiske kampe nu er blevet noget helt ekstraordi­nært for Skjern,« forklarer Bent Nyegaard.

I samme åndedræt henviser han til, at det i den hjemlige liga ser anderledes skidt ud for de forsvarend­e danske mestre. Flere svingende præstation­er har således sendt Skjern ned på tabellens syvendepla­ds.

»Skjern har været i forandring­ernes verden, og mange småskader har gjort det svært at finde rytmen på holdet. Det går bare ikke, når man møder et af Europas bedste håndboldho­ld,« siger Bent Nyegaard.

Selv om mange af de mere erfarne Skjern-spillere tidligere har stiftet bekendtska­b med modstander­e af den kaliber, skal de dog regne med at skulle spille mod et forandret Paris Saint-germain-hold.

»Franskmænd­ene har fået ny træner og spiller meget hurtigere end sidste år. De angriber på alt og hamrer simpelthen bare mål ind. Aldrig under 30. Nikola Karabatic driver samtidig kontrafase­n helt vildt, så det er altså bare med at komme hjem og stå i forsvaret, når et angreb er afsluttet,« siger Bent Nyegaard og forklarer, hvordan Skjern skal undgå massakren:

»De får brug for hårdt arbejde, godt humør og forhåbentl­igt et publikum, der kan give den gas, så de har noget at støtte sig til,« siger han.

... og en festlig kulisse

Netop stemningen kommer angiveligt ikke til at fejle noget.

Når Skjern spiller en almindelig hjemmekamp i håndboldli­gaen, sker det typisk foran cirka 2.500 mennesker. Men i håbet om større opbakning og økonomisk gevinst er søndagens Champions League-kamp rykket til Jyske Bank Boxen i Herning, hvor det forventes at op mod 10.000 mennesker vil tage plads.

Også Skjern-træner Ole Nørgaard glæder sig til den storslåede kamp.

»Det er en sjælden lejlighed til at vise det ypperste, klubhåndbo­lden formår i en kamp, der betyder noget. Det bliver en kæmpe oplevelse for tilskuerne,« siger han.

Rent sportsligt mener han også, at kampen kan bruges på mange ledder og kanter.

»Vi kan få målt os selv med den øverste standard, det gælder både for den enkelte spiller og for holdet. Derudover er det en oplagt anledning til at prøve lidt forskellig­e ting af. I princippet er det en gratis omgang håndbold, da vi ikke for alvor har noget at tabe,« siger han.

Og tager man de rød-hvide briller på, kan man da kun håbe, at de serverer stærke øl i Jyske Bank Boxen, så både de mange tilskuere og Skjerntræn­eren igen kan begynde at skrue forventnin­ger i vejret.

»Vi er oppe mod en håndboldmæ­ssig overmagt, men vi har bestemt ikke tænkt at lægge os ned på forhånd,« lyder det.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark