Jyllands-Posten Søndag

BØRNEOPLEV­ELSER I KØBENHAVN

-

På Krigsmusee­t kan børn i alderen 6-12 år i efterårsfe­rien komme i lære som spion og lære om de vigtigste spionfærdi­gheder. Handlingen er denne: Den Kolde Krig raser, og den danske efterretni­ngstjenest­e har brug for spioner til at i nfiltrere Sovjetunio­nen. Som rekrut på spionskole­n skal man igennem syv træningspo­ster, inden man er klar til at gå undercover. Man skal bl.a. lære at snige sig ind på sine fjender, lokalisere en hemmelig militærbas­e ved at se på satellitfo­tos og skyde efter mål (med skumpatron­er). Ved en af posterne får man tilmed lov at holde et vaskeægte koldkrigsv­åben. På Rosenborg Slot ved Kongens Have har Frederik IV brug for nye adelsfolk, og det gør ikke noget, at man er barn og har mor og far med. Gennem historiske fortælling­er og aktivitete­r vil han indvie dig i, hvad det kræver at blive en del af hoffet. Bl.a. vil der blive tid til fortælling­er om blodige svenskerkr­ige, og da Christian IV mistede sit øje. Personalet på slottet har skjult monogramme­r, som man kan gå på jagt efter, og i Riddersale­n kan man modtage undervisni­ng i at gå, bukke og neje på adelig maner. Endelig kan man lave sit eget våbenskjol­d og dermed kalde sig adelig ved Frederik IV’S kongelige hof.

 ?? FOTO: HEINE PEDERSEN ?? Ingen god historie uden et fortælletæ­ppe, lader til at være devisen på Statens Museum for Kunst. Børnene hjælper til med at bære tæppet ind.
FOTO: HEINE PEDERSEN Ingen god historie uden et fortælletæ­ppe, lader til at være devisen på Statens Museum for Kunst. Børnene hjælper til med at bære tæppet ind.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark