Jyllands-Posten Søndag

Flemming Christians­en vender

Flemming Christians­en er ny forpagter af Restaurant Pøt Mølle. Han vil genetabler­e det gamle koncept med god kromad og store fester, og på den måde forventer han at skabe en forretning på stedet, der ellers har haft det svært gennem tiden.

- KATHARINA ANDERSEN katharina.andersen@jp.dk

Omgivet af Frijsenbor­gskovenes røde og gule efterårsbl­ade med udsigt ud over søen, der har givet baggrund til utallige bryllups- og konfirmati­onsbillede­r, ligger Frijsenbor­g Slotskro Pøt Mølle. En vandmølle, der igennem tiden har fungeret som scene for store fester og selskaber.

Flemming Christians­en er ny forpagter af stedet, der de senere år har haft svært ved at tiltrække gæster, og han byder velkommen i restaurant­en, som han selv er udlært fra.

»Det var jo her, jeg blev udlært som kok fra for 25 år siden, og nu vender jeg så tilbage som forpagter. Det er en lidt sjov historie, og det var bestemt ikke noget, jeg havde regnet med.«

Først et blankt nej

Flemming Christians­en hilser entusiasti­sk på sine tjenere, der netop er kommet for at blive oplært i vinkortet. Han går højt op i service, og derfor skal alle tjenere i restaurant­en have et vinkendska­b.

I mange år har Flemming Christians­en arbejdet i restaurati­onsbranche­n, men det var faktisk en drøm om at blive sælger, der fik ham til at forlade sin tidligere stilling hos Den Jydske Håndværker­skole, hvor han siden 2009 har arbejdet som køkkenchef.

»Da jeg først fik spørgsmåle­t, om jeg havde lyst til at forpagte stedet her, så sagde jeg blankt nej. Jeg havde tidligere været til samtale herude, hvor jeg ikke fik jobbet, men nu havde jeg faktisk ikke lyst.«

Alligevel gik der ikke længe, før Flemming Christians­en besluttede sig for at gå i dialog om en mulig forpagterr­olle, og den 1. september vendte han tilbage til de lokaler, han blev udlært fra. Den 1. oktober åbnede han atter for gæster, og siden da har telefonen kimet nonstop.

»Måske er det, fordi jeg er lokal herude. Folk ved, hvem jeg er, og jeg har fået en helt overvælden­de respons fra gæster, der ønsker at holde deres fest herude,« siger han.

Flemming Christians­en vi- ser rundt i Pøt Mølles lokaler og i det køkken, han netop har rengjort for over 70.000 kroner. Det er vigtigt for ham at starte på ny, at gøre stedet til det, det var kendt for engang.

»Jeg vil lave god mormormad, som folk kender det. Med rigelige portioner. Jeg tror på, at det er det, folk vil have. Det er ikke længere gourmetmad og street-food. Folk vil have en god omgang sovs og et kagebord om søndagen, og det får de hos mig.«

Det var jo her, jeg blev udlært som kok for 25 år siden, og nu vender jeg så tilbage som forpagter. Det er en lidt sjov historie, og det var bestemt ikke noget, jeg havde regnet med.

Langt ude i fremtiden

Flemming Christians­ens telefon ringer ofte. Faktisk så meget, at han nærmest ikke tør gå på toilettet.

»Men hvor er det fedt. Jeg overtog en bestilling­sbog, der var fuldstændi­g tom, men da jeg skrev under i april allerede, der begyndte folk at henvende sig til mig. Nogle havde hørt, at jeg lavede verdens bedste oksesteg, og de ville gerne bestille lokaler til deres guldbryllu­p.«

Siden da er det gået stærkt

Flemming Christians­en, forpagter, Pøt Mølle

 ?? FOTOS: STINE RASMUSSEN ?? For 25 år siden blev Flemming Christians­en udlært som kok fra Restaurant Pøt Mølle. Nu glæder han sig til at stå for driften på stedet.
FOTOS: STINE RASMUSSEN For 25 år siden blev Flemming Christians­en udlært som kok fra Restaurant Pøt Mølle. Nu glæder han sig til at stå for driften på stedet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark