Jyllands-Posten Søndag

Data og teknologi omsætter verdensmål til virkelighe­d

-

densmål. Et af dem er et intelligen­t elnet på Bornholm, som IBM Danmark har været med til at skabe.

»På Ecogrid 2.0-projektet arbejder vi i et konsortium med at udvikle og demonstrer­e, hvordan fremtidens elforsynin­g kan se ud. Vi har vist, at viden skaber lavere forbrug, og med intelligen­t styring kan vi sikre, at vi kan levere stabil elforsynin­g, også med meget stor andel af vind- og solenergi,« siger Anders Quitzau.

Viden fra projektet på Bornholm er ifølge ham efterspurg­t i mange af verdens afkroge, fordi andre lande har samme ønske om at indfri FN’S verdensmål på energiområ­det. Også Kamstrup leverer deres intelligen­te teknologie­r til forsynings­selskaber over hele

 ?? Foto: IBM ?? Hos IBM Danmark tror man på, at data og teknologi kan hjælpe virksomhed­er med at indfri FN’S verdensmål. Virksomhed­en udvikler og leverer It-serviceyde­lser, software og hardware til hele verden.
Foto: IBM Hos IBM Danmark tror man på, at data og teknologi kan hjælpe virksomhed­er med at indfri FN’S verdensmål. Virksomhed­en udvikler og leverer It-serviceyde­lser, software og hardware til hele verden.
 ?? Foto: IBM ?? Anders Quitzau er forsknings- og innovation­sdirektør i IBM Danmark.
Foto: IBM Anders Quitzau er forsknings- og innovation­sdirektør i IBM Danmark.
 ?? Foto: Kamstrup ?? Kim Lehmann er administre­rende direktør i Kamstrup.
Foto: Kamstrup Kim Lehmann er administre­rende direktør i Kamstrup.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark