Jyllands-Posten

”Luksus” lukker

-

Mens Claus Meyer vader i succes i New York, har byen mistet et lille dansk gastronomi­sk islæt – endda med en Michelin-stjerne.

Miniaturer­estaurante­n ”Luksus”, der åbnede i 2013, lukkede med udgangen af 2016.

Restaurant­en lå i Greenpoint, lige ved det ultrahippe Williamsbu­rg i Brooklyn i et baglokale til den ikke mindre hippe ølbar med det gode danske navn ”Tørst”. Navnet (og baren) skyldes grundlægge­ren Jeppe Jarnit-Bjergsø, manden bag navnkundig­e det ”Evil Twin”-bryggeri og tvillingeb­ror til Mikkel Borg Bjergsø, manden bag bryggeriet ”Mikkeler”. Sammen med den tidligere noma-kok, Daniel Burns, satsede han på at skaffe

Madtempel:

stedet yderligere succes – helst med en Michelinst­jerne til, men nu har de altså givet op.

»Det er trist, men jeg tænker på alt det gode, der nu kan ske,« siger Burns til magasinet Grub Street.

Lukningen sker ikke af økonomiske grunde, men snarere på grund af kreativ uenighed mellem Burns og Bjergsø – deres samarbejde er slut. ”Luksus” var den første Michelin-restaurant, der udelukkend­e serverede øl til maden, og det har, siger Burns, været gastronomi­sk udfordrend­e. Jeppe Jarnit-Bjergsø lægger for sin del ikke skjul på, at han er skuffet, og at det er grunden til, at han lukker. Han havde håbet på to Michelin-stjerner og fandt ikke sin partner ambitiøs nok.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark