Jyllands-Posten

Nye sæder og skikke – nye retningsli­njer

-

Jeg har som regionspol­itiker foreslået indførelse af en dresscode for Region Syddanmark­s hospitalsa­nsatte, da jeg finder det vigtigt, at de ansatte fremstår ideologisk, politisk og religiøst neutrale. Jeg har i den anledning modtaget henvendels­e fra kristne, som er kede af mit forslag, da de på arbejde altid har båret et diskret kristent kors om halsen.

Jeg forstår godt deres frustratio­n, for hvordan kan et lille smykke kunne genere nogen?

I de seneste mange år er det imidlertid sådan, at Danmark har modtaget mennesker fra andre kulturer med andre vaner. Specielt den muslimske kultur har tradition for meget synlige religiøse beklædning­sgenstande. Jeg forventer, at denne synlighed vil inspirere andre ideologier til også at bære synlige ideologisk­e kendetegn på arbejde.

Et hospital er ikke en almindelig arbejdspla­ds, her kommer patienter, som er syge og måske chokerede og derfor uden for deres normale kontekst. Syge mennesker skal behandles nænsomt af et neutralt personale, som ikke flasher deres ideologisk­e eller politiske budskaber.

Som reglerne er nu, har en gynækolog lige så stor en ret til at bære f.eks. en badge mod fri abort, som en religiøs læge har ret til at bære en hijab.

Som politiker bør jeg være fremsynet og forudse denne problemati­k, hvorfor jeg har foreslået en symbolfri dresscode for hospitalsa­nsatte. Personalet må gerne bære religiøse symboler i fritiden eller på arbejde, hvis de er ansat i administra­tion.

På hospitaler er det patienten, der er i centrum, og derfor bør de ansattes ønske om at bære ideologisk­e symboler ikke efterkomme­s. Marianne Mørk Mathiesen læge, folketings­kandidat regionsråd­smedlem Syddanmark Kongensgad­e 87 2v, Esbjerg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark