Jyllands-Posten

Ærlighed varer længst

-

Socialdemo­kraternes formand optræder for tiden i en reklamefil­m for sit parti, hvor hun indleder med at sige, at hun ofte bliver spurgt om, hvad den bedste danske opfindelse er. Og hendes svar er så, at det er Danmark. Et lidt pjattet og utroværdig­t forsøg på at positioner­e sig på en patriotism­e, der mere modsvares af DF’s politik (eller Nye Borgerlige), og derudover kan man tilføje, at Danmark ikke er en opfindelse, men et land.

Det ville virke troværdigt, at Mette Frederikse­n ofte fik stillet spørgsmåle­t, hvis hun f.eks. havde arbejdet mange år som ansat på et patentkont­or, men nu er hun jo politiker, så man spørger uvægerligt sig selv, hvor det lige er, hun så ofte møder dette spørgsmål – til vælgermøde­rne eller fra kollegerne på Christians­borg? Mon dog.

Socialdemo­kraterne ville gøre sig selv en tjeneste ved at markedsfør­e sig selv på en mere ærlig måde og ikke med en kampagne, hvis første sætning er åbenlyst usand. Især fordi partiet nu igennem mange år har været kendetegne­t ved partiformæ­nd, som har været utroværdig­e. Helle Thorning med sine utallige løftebrud, og før hende Poul Nyrup med sin efterlønsg­aranti, som han brød.

Som et gammelt ordsprog siger: Ærlighed varer længst.

Niels Fleckner Hansen Ved Bellahøj Syd 19a, 2 tv, Brønshøj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark