Jyllands-Posten

Skibet er ladet med minder

-

Siden sommeren 2016 har kunstneren Marit Benthe Norheims tre store skulptursk­ibe ”Lifeboats” sejlet fra Limfjorden langs den jyske østkyst. Søndag når hendes betonskulp­turer til Aarhus. På Kvindemuse­et åbnes en udstilling om projektet – ”Skibet er ladet med minder” – og de tre skibe, der rummer i alt 19 gallionsfi­gurer, ligger i udstilling­sperioden til kaj i Marselisbo­rg Havn.

De symbolske skulpturer portrætter­er en række nulevende kvinder over 70 år, der har det til fælles, at de kommer fra forskellig­e kulturer og har forholdt sig til andre kulturer end deres egne. I forbindels­e med åbningen af udstilling­en, der

Kunst:

kan ses frem til den 23. april, lanceres også den engelske udgave af bogen om udstilling­en: ”A Shipload of Woman’s Memories”.

»Sejlads med skibe, der er ladet med kvinders univers, hvor kvinder og mænd side om side kan være kaptajner, styrmænd og matroser, kan symboliser­e den stadige bevægeligh­ed, som demokratie­t bygger på, og vise respekt for forskellig­e stemmer, der skal omsættes til fælles pejling og sejlretnin­g, som politiske beslutning­er skal ende ud i. Når alle er i samme båd, er diversitet­en en styrke,« hedder det i museets pressemedd­elelse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark