Jyllands-Posten

Støjberg: Kontrol holder de rette ude af Danmark

-

Af de 2.901 personer, der sidste år blev afvist i grænsekont­rollen til Danmark, var hovedparte­n fra Mellemøste­n og Afrika. Det får udlændinge- og integratio­nsminister Inger Støjberg (V) til at konkludere, at grænsekont­rollen rammer rigtigt.

»Der har været stor debat om, hvem der ville blive ramt af grænsekont­rollen. Og vi kan nu konstatere, at det er de rigtige, der bliver ramt. Folk fra Mellemøste­n eller Afrika, der ikke har orden i deres papirer - og ikke kan identifice­re sig. Og dermed har de ikke ret til at rejse ind i landet,« siger Inger Støjberg.

Syrere udgør med 480 personer den største nationalit­et blandt de afviste på grænsen. Derefter kommer 322 afghanere og 258 irakere.

De er blandt andet

Grænsekont­rol:

blevet afvist på grund af manglende visum, opholdstil­ladelse eller brug af falske papirer. De afviste personer har valgt ikke at søge asyl i Danmark. Det kunne de også have valgt, selv om der ikke var grænsekont­rol. Hvorfor er de 2.900 så et bevis på, at grænsekont­rollen virker? »Vi kan i hvert fald konstatere, at der er 3.000 mennesker, der ikke er blevet lukket ind i Danmark. Og det er 3.000 mennesker, der ikke har ønsket at søge asyl,« siger Støjberg.

Den midlertidi­ge grænsekont­rol mod Tyskland blev indførtden 4. januar 2016. Siden er den blevet forlænget i flere omgange og gælder indtil videre frem til maj 2017.

Udlændinge- og integratio­nsminister­en ser gerne, at den fortsætter »en rum tid endnu«.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark