Jyllands-Posten

Genbrugsfa­milie fra inderst til yderst

Thomas Storm med sønnen Felix. Thomas Storm og familie flyttede ind i et hus lavet udelukkend­e af genbrugsma­terialer, fordi det passede ind i deres genbrugsli­vsstil. Og fordi de ser det som en investerin­g i fremtiden.

-

INyborg står enfamilies­huset "Upcycle House", der er lavet ud fra princippet om at omdanne restmateri­aler og ubrugelige produkter til nye materialer med højere brugsværdi. Et bæredygtig­t hus, der sætter et minimalt CO2-fodaftryk, og som siden 2015 har været beboet af 39-årige Thomas Storm, hans kone, Louise, og deres to børn, My Emilie på 10 år og Felix på 6 år.

I første omgang stod der slet ikke bæredygtig­t genbrugsby­ggeri på familiens ønskeliste - de ville bare gerne ud af København og skulle have noget at bo i til rimelige penge.

»Så stødte vi på det her hus. Vi har aldrig tjent store penge, og vi har altid købt genbrug og er gået på loppemarke­d. Så det passede godt ind i, hvordan vi ellers levede, og vi kan godt lide tanken om, at det hele er genbrug, og at man tænker over ressourcer­ne,« forklarer Thomas Storm.

Husets yderbeklæd­ning er aluminium, der blandt andet kommer fra dåser, og køkkenet er et gammelt Svane-køkken, der er blevet pudset ned og malet. På badeværels­et er det også gamle elementer, der er sat ind, og bordplader­ne i huset er lavet af gammelt gulv.

Badeværels­esklinkern­e er gamle klinker, der er blevet knust og lavet til klinker igen, og det samme gælder gipsvæggen­e.

»Men det ligner rigtig meget et normalt byggeri indvendigt, på nær OSB-trævæggene. Der har vi så valgt at få det malet nogle steder, fordi vi syntes, det var for meget,« siger Thomas Storm.

Genbrugsta­nken har familien kørt videre i de forbedring­er, de har lavet siden indflytnin­gen, der blandt andet tæller en hems og en ståltrappe.

»Vi har virkelig prøvet at køre det i samme stil. Gulvet på hemsen er egetræsgul­v lavet af kasseret træ, der normalt ville blive brændt, og stål-

 ?? Foto: Privat ??
Foto: Privat

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark