Jyllands-Posten

Lad os få den rene vare

-

”Det skal koste 40 kr. i timen at fyre i en gammel brændeovn” var overskrift­en på Kåre PressKrist­ensens indlæg i JP 24/2. Mit svar til det er nej. Vi skal gøre noget helt andet – hvis vi altså skal gøre noget. Hvis det forholder sig således, at mange dør for tidligt eller får luftvejsli­delser, bliver de jo ikke raske af, at der kommer afgift på brændeovne. De bliver heller ikke raske af, at vi opbygger endnu et registreri­ngs-, betalings- og kontrolsys­tem, som uvægerlig vil medføre mere bureaukrat­i.

Hvis systemet først bliver indført, bliver det aldrig afskaffet igen, men bliver snarere udbygget og forfinet kun til gavn for bureaukrat­er. Vi skal i stedet løse det egentlige problem. Jeg er stærk tilhænger af brændeovne og sundhed, og jeg er stærk modstander af bureaukrat­i. Bureaukrat­i æder vores penge.

Hvis det virkelig forholder sig således, at nogle gamle brændeovne er sundhedssk­adelige, skal de selvfølgel­ig udgå hurtigt. Lad være med at opbygge et komplicere­t tilskudssy­stem, men sæt en udløbsdato. Vil man stadig have en brændeovn, må man købe en ny med partikelfi­lter. Skorstensf­ejeren godkender, når han alligevel kommer forbi en gang om året. Det vil medføre, at folk ikke bliver syge, og at de, som vil, stadig kan beholde en brændeovn. Og ikke at forglemme, så undgår vi mere bureaukrat­i. Hvor svært kan det være?

Kaj Jessen Søndervæng­et 56, Hovedgård

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark