Jyllands-Posten

Dyrholm efter rekord: Det går jeg ikke op i

-

Skuespille­rinden Trine Dyrholm vandt lørdag aften en bodilstatu­ette for bedste kvindelige hovedrolle for sit arbejde i filmen ”Kollektive­t”. Prisen betød samtidig, at den populære skuespille­rinde tog titlen som den mest prisvinden­de skuespille­r i Bodilprise­ns 70 års lange historie.

»Det går jeg ikke så meget op i. Det med at have fået mange priser har måske også noget at gøre med, at man har haft en masse muligheder i nogle år, hvor der måske ikke var så mange kvinderoll­er,« sagde Trine Dyrholm efter prisuddeli­ngen.

Trine Dyrholm vandt første gang en bodilstatu­ette i 1991 for for bedste kvindelige hovedrolle i

Bodil-prisen:

”Springflod”. I alt har hun vundet en Bodilpris for bedste kvindelige hovedrolle fem gange, mens hun en enkelt gang har vundet en Bodilpris for bedste kvindelige birolle.

Debutant bag bedste film

Bodilstatu­ette for årets bedste film gik til filmen ”I blodet”, der er Rasmus Heisterber­gs debutfilm som instruktør. Tidligere har han været manuskript­forfatter på film som ”Mænd der hader kvinder” og ”En kongelig affære”.

Udvalgte priser fra årets uddeling: Bedste mandlige hovedrolle: Søren Malling. Bedste kvindelige birolle: Victoria Carmen Sonne. Bedste mandlige birolle: Lars Mikkelsen. Æres-Bodil: Henning Jensen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark