Jyllands-Posten

Der er langt til ligestilli­ng i kommunalpo­litik

-

Der er langt mellem de kvindelige kommunalpo­litikere. Ved det seneste kommunalva­lg i 2013 var færre end 3 af 10 valgte byrådsmedl­emmer kvinder, viser tal fra Danmarks Statistik.

Kvindernes lave antal kan have betydning for, hvilke emner der får opmærksomh­ed politisk, mener Ulrik Kjær, der er professor ved Institut for Statskunds­kab hos Syddansk Universite­t.

»Man kan godt frygte, at kvinders syn på sagerne og kvinders opfattelse af, hvilke problemer der er værd at diskutere og tage hånd om, ikke bliver hørt lige så meget som mændenes,« siger han.

Byrådspoli­tiker Karin Houmann (A) er den ene af syv kvinder blandt Struer Byråds 21 medlemmer. Hun er bekymret over, at kvinderne er underrepræ­senteret.

Byrådsmedl­emmer:

»Så få kvinder og så mange mænd. Det bliver ikke en afspejling af vores samfund,« siger hun.

Karin Houmann tror, at mangel på tid er en af årsagerne til, at så få kvinder går ind i lokalpolit­ik. Tidsmangel er også årsagen til, at hun selv ikke genopstill­er ved kommunalva­lget i november.

Professor Ulrik Kjær fra Syddansk Universite­t mener, at den ringe repræsenta­tion af kvinder i kommunalpo­litik kan hænge sammen med, at ligestilli­ngen generelt i samfundet stadig ikke er slået 100 pct. igennem.

»Så længe kvinder er fulgt med ude på arbejdsmar­kedet, men stadigt også trækker et lidt tungere læs hjemme i privaten, er det måske ikke så underligt, at det oftest er dem, der mangler tid til kommunalpo­litik,« siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark