Jyllands-Posten

Nationalmu­seet udgiver Anders And-blad

-

Anders And og hans tre små nevøer har siden figurernes fødsel i 1930’erne været igennem lidt af hvert, og nu besøger kvartetten Jelling og de berømte sten. Det sker i en særudgave af Anders Andbladet, der udgives i et samarbejde mellem Nationalmu­seets Kongernes Jelling og Egmont, der udgiver bladet i Danmark.

Udgivelsen bunder i et ønske om at henvende sig direkte til den yngste målgruppe, og i den forbindels­e siger formidling­sansvarlig ved Kongernes Jelling Morten Teilmann Jørgensen bl.a.: »I Kongernes Jelling vil vi gerne møde gæsterne i øjenhøjde. Vi har som mål at ændre den opfattelse, som mange har af, hvad et museum er. Med Anders And har vi en fantastisk mulighed for at komme i dialog med nogle nye gæster.«

Han tilføjer: »For os er det vigtigt, at Kongernes Jelling er gode fortælling­er

Museer:

og gerne med et glimt i øjet en gang imellem. Ligesom Anders And, når det er bedst.«

Særnummere­t rummer to historier. Den ene handler om Anders And, der sammen med sine tre nevøer kommer til Jelling i jagten på en halskæde, der beviser, at vikingerne kom til Amerika inden Columbus i 1492. Den anden historie bringer ænderne til København, hvor de både møder dronningen og statsminis­teren.

Historien – og dermed tegningern­e – er i virkelighe­den et remake at Carl Barks-klassikere­n ”Anders And og Den Gyldne Hjelm”, der udkom i 1951. Historien blev optaget i den danske kulturkano­n i 2006. Bladet kan kun købes i Kongernes Jelling, og udgivelsen markeres den 25. marts, når den danske Disney-tegner Flemming Andersen på museet holder workshop for både børn og voksne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark