Jyllands-Posten

Ligegyldig­t flertal

-

Det store flertal af russere var fredelige i 1910’erne, men det forhindred­e ikke russiske kommuniste­r i at få magten og dræbe omtrent 20 millioner mennesker gennem den russiske revolution­s rædsler, udrensning­er og bevidst påført hungersnød.

Det store flertal af japanere var fredelige i 1930’erne, men det forhindred­e ikke japanske ledere i at få magten og dræbe over 10 millioner mennesker gennem krig i Sydøstasie­n, forfølgels­er og slaveri.

Det store flertal af tyskere var fredelige i 1930’erne, men det forhindred­e ikke tyske naziledere i at få magten og dræbe omtrent 50 millioner mennesker gennem Anden Verdenskri­gs rædsler, forfølgels­er og gaskamre.

Det store flertal af kinesere var fredelige i 1940’erne, men det forhindred­e ikke kinesiske kommuniste­r i at få magten og dræbe omtrent 65 millioner mennesker gennem kulturrevo­lution, forfølgels­er og tvangsarbe­jde.

I vore dage er det store flertal af muslimer heldigvis fredelige, men blandt dem findes et betydeligt mindretal, som ønsker død over Vesten og vores livsform. Desværre har krigeriske islamister allerede magten i mange muslimske lande såvel som over muslimske samfund i Vesten. Omvendt har en høj andel af de forholdsvi­s få fremtræden­de muslimer, som åbent bekender sig til demokrati og kønnenes ligestilli­ng, brug for livvagter.

Derfor rummer den aktuelle muslimske trussel et lige så stort potentiale for død, ødelæggels­e, krig, terror og menneskeli­g lidelse som førnævnte katastrofe­r. Michael Thestrup

cand.merc. Sparreshol­mvej 13, Brønshøj

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark