Jyllands-Posten

Æbler og pærer

-

Lige siden Thyra Frank tiltrådte som ældreminis­ter, har Astrid Krag ført en indædt hetz mod hende for hendes måde at drive plejehjemm­et Lotte på og den økonomi, der var til rådighed.

Nu har Radio24syv gravet lidt i sagen – omtalt i JP 9/3 2017 – og fundet en analyse udført af Socialstyr­elsen og BDO Kommunerne­s Revision, hvor man har undersøgt udgiftsniv­eauet på i alt 41 botilbud fordelt over 24 kommuner. På baggrund af denne analyse udtaler professor i kommunal økonomisty­ring ved Aalborg Universite­t, Per Nikolaj Bukh: »Plejehjemm­et Lottes udgifter lå under andre plejehjem i samme gruppe. Der er ikke nogen dokumentat­ion for, at Lotte har fået en usædvanlig høj takst og dermed er blevet overbetalt.«

Nu kunne man så tro, at Astrid Krag ville erkende, at hendes hetz byggede på et fejlagtigt grundlag. Men næ, nej. Når ens cv består af så vægtige elementer som en politisk opdragelse i SFU og en deltagelse i ”Vild med dans”, så har man sandelig de helt rigtige kompetence­r til at gå i rette med økonomipro­fessoren og udtale, at præmissen er forkert i Radio24syv­s historie. Man bør nemlig ikke sammenlign­e Lotte med sammenlign­elige plejehjem (ja, det siger hun faktisk), men mod det samlede landsgenne­msnit. Så for at opretholde sin hetz mod ældreminis­teren, mener Astrid Krag, at man rimeligvis skal ”sammenlign­e æbler og pærer”. Hvorfor mon der er så megen snak om politikerl­ede?

Carl Erik Hunnerup Dagmarvej 1, Espergærde

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark