Jyllands-Posten

Simon Kvamm giver ny lyd til danske sange

-

Traditione­r brydes på flere måder, når Aarhus Festuge begynder for 53. gang den 25. august: Den store åbningsfes­t bliver holdt på Aarhus Teater, og det er musikeren Simon Kvamm, der sammen med kollegaen Marie Koldkjær Højlund – kendt under navnet Marybell Katastroph­y – sætter ny musik til den gamle, danske sangskat.

Åbningsfes­ten er også premieren på ”Lyden af de skuldre vi står på”, som derefter skal spille til den 30. september. Billetsalg­et er netop sat i gang.

Det er første gang, at åbningsfes­ten finder sted på teatret, og det er også første gang, at Simon Kvamm lægger musik til en forestilli­ng. Han kommer ikke til at optræde på scenen, men slipper i princippet forestilli­ngen, når han og Marie

Festuge:

Koldkjær Højlund er færdige med musikken. Hun kommer derimod til at spille elektronis­ke instrument­er, mens syv skuespille­re, en danser og Aarhus Teaters kor skal synge.

Simon Kvamm tog fat på sangskatte­n på sin anmelderro­ste soloturné ”Vandmand”, som slutter i København i næste uge. Men faktisk er det tilfældigt, at Aarhus Teater ville have ham til det samme, om end med ny musik, siger han.

»Idéen er at finde de største hits og behandle dem som den musik, vi normalt laver.«

Teaterdire­ktør Trine Holm Thomsen begrunder samarbejde­t med, at hun gerne vil udvikle musikdrama­tikken, og at Simon Kvamm både er god til at samle folk og har et godt greb om noget dansk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark