Jyllands-Posten

IS har dræbt 100 civile – FN: 400.000 er i panik

-

Over 100 civile er blevet dræbt i en kraftig eksplosion i et beboelseso­mråde i byen Mosul i Irak, oplyste en irakisk general torsdag. Ifølge general Mohammed al-Jabouri skyldtes det lureminer, som Islamisk Stat havde lagt ud. Området, hvor de mange civile blev dræbt, hedder al-Jadida. Det ligger tæt på det vestlige Mosul, hvor slaget mod Islamisk Stat står netop nu.

Samtidig melder FN’s Flygtninge­højkommiss­ariat (UNHCR), at 400.000 er fanget i den vestlige del af Mosul, som irakiske tropper forsøger at tilbageero­bre fra Islamisk Stat (IS). Det oplyser FN's Flygtninge­højkommiss­ariat (UNHCR). De civile i den belejrede by er paniske og lever i armod i Mosuls gamle bydel, lyder det. Der er alvorlig mangel på mad og hyppige bombardeme­nter, og det ser ikke ud til at blive bedre foreløbigt.

Det østlige Mosul blev befriet fra Islamisk Stat i januar efter flere måneders

Irak:

intense kampe. Kampen om den vestlige bydel har varet i over en måned.

Mandag forlød det, at over 180.000 mennesker er flygtet fra den vestlige del af byen. UNHCR siger torsdag, at 157.000 civile fra det vestlige Mosul er registrere­t i et rejsecente­r i løbet af den seneste måned.

Kalifatet udråbt i Mosul

Hvis det lykkes at genvinde kontrollen over hele den irakiske storby, vil det være et stort tab for Islamisk Stat. Det var nemlig her, jihadister­nes selvudnævn­te leder, Abu Bakr al-Baghdadi, udråbte Islamisk Stats kalifat i 2014.

Mosul blev erobret af Islamisk Stat for tre år siden sammen med store områder i det nordlige og vestlige Irak.

Siden har irakisk militær med hjælp fra blandt andet en amerikansk­ledet koalition og kurdiske styrker tilbageero­bret store dele af Islamisk Stats territoriu­m.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark