Jyllands-Posten

Tyrkiets største forfatter kommer til Danmark

-

Kunstmusee­t Louisiana i Nordsjælla­nd får fornemt litterært besøg i foråret. Som optakt til museets årlige litteratur­festival, Louisiana Literature, har de nemlig inviteret den tyrkiske forfatter og nobelprist­ager Orhan Pamuk, og han har meldt sin ankomst den 18. maj.

Orhan Pamuk regnes for Tyrkiets største nulevende forfatter og har udgivet en lang række romaner og essaysamli­nger. Han modtog Nobelprise­n i litteratur i

Litteratur:

2006 og Københavns Universite­ts Sonningpri­s i 2012. Han er en såkaldt kritisk intellektu­el, der også behandler sit lands skyggeside­r, og han er derfor en kontrovers­iel skikkelse i Tyrkiet.

Pamuk er aktuel med romanen ”Dette fremmede i mig”, der handler om gadesælger­en Mevlut, men i lige så høj grad er en kærligheds­erklæring til forfattere­ns hjemby, Istanbul. Bogen blev modtaget med begejstrin­g, da den udkom i efteråret. I Jyllands-Posten uddelte anmelder Henriette Bacher Lind de sjældne seks stjerner og skrev: »Man læser romanen til ende, fordybet, betaget, medrevet og har lyst til at begynde forfra igen lige med det samme«.

Journalist Synne Rifbjerg interviewe­r Orhan Pamuk torsdag den 18. maj kl. 19.30 i Louisianas Koncertsal. Arrangemen­tet er gratis for museets gæster, og billetter kan reserveres på www.louisiana.dk.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark