Jyllands-Posten

Kronborg Slot går i sort

Kronborg Slot går i sort under Earth Hour ligesom mange andre af verdens ikoniske bygninger.

-

WWF Verdensnat­urfonden slukker for lyset på Kronborg Slot, når den mørke time Earth Hour skyller ind over hele verden lørdag aften.

Lyset på den ikoniske UNESCO-bygning, der især er blevet verdensber­ømt, fordi den engelske dramatiker William Shakespear­e brugte slottet som scene i et af sine mest berømte stykker ”Hamlet”, bliver slukket mellem kl. 20.30 og 21.30.

»Kronborg Slot var en lysende legende i sin storhedsti­d i renæssance­n. Slottets første konge Frederik 2. var som en rigtig renæssance­konge foregangsm­and, når det kom til videnskab. Derfor er det helt i slottets ånd at stille skarpt på, hvordan ny viden og teknologi kan hjælpe klimaet på vej,« siger slotschef Erik Als. Ikoniske bygninger overalt Men det er ikke kun Kronborg Slot, der går i sort den 25. marts. Over hele verden slukkes lyset i andre verdensken­dte bygninger som f.eks. Eiffeltårn­et, Big Ben og Operahuset i Sydney.

I 2016 slukkede i alt 400 ikoniske bygninger for lyset under Earth Hour, og flere millioner mennesker på verdenspla­n deltog ved at slukke lyset derhjemme.

»De sidder ikke bare og kigger på, når isen smelter. De tager sagen i egen hånd og går forrest i en bevægelse, der slukker lyset overalt – fra Kronborg til Eiffeltårn­et og Big Ben – for at sætte klimaforan­dringerne øverst på dagsordene­n,« siger generalsek­retær i WWF Verdensnat­urfonden, Bo Øksnebjerg.

I Danmark har man markeret Earth Hour i flere år. I mange kommuner er der tradition for at slukke lyset i gaderne, på rådhuset eller andre offentlige bygninger. Kommuner i Grønland og på Færøerne deltager også i kampagnen. En del virksomhed­er er også med og slukker for lyset i deres hovedsæder eller i deres butikker.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark