Jyllands-Posten

Tiltrængt oprydning

-

I efteråret offentligg­jorde regeringen en kulegravni­ng af det danske erhvervsfr­emmesystem. Og med god grund: De samlede bruttoudgi­fter til erhvervsfr­emme løber op i 4,7 mia. kr. om året, og i systemet er der knap 1.900 fuldtidsst­illinger og mere end 250 aktører.

Systemet udgør et tjørnekrat af strategier, partnerska­ber, handlingsp­laner, projekter og initiative­r. De fordeler sig på lokalt, tværkommun­alt, regionalt, tværregion­alt og nationalt niveau. Hvert eneste tiltag er udsprunget af gode ambitioner om at styrke væksten og skabe job i Danmark. Men for den enkelte virksomhed er vi endt med et system, der langtfra er optimalt.

En kortlægnin­g blandt DI’s medlemmer viser, at halvdelen af alle virksomhed­er slet ikke eller kun i lav grad kan gennemskue tilbuddene. Det er f.eks. vanskeligt at se det fornuftige i, at en fødevarevi­rksomhed kan indgå i op til fem forskellig­e fødevarekl­ynger inden for samme geografisk­e område. Alle medfinansi­eret af skattekron­er. I DI er vi optaget af, at den offentlige sektor er dygtigt og effektivt drevet. Det gælder i højeste grad også den del af den offentlige sektor, der støtter virksomhed­erne. Vi har brug for en oprydning, der skaber en klar ansvarsfor­deling for, hvem der gør hvad, så overlap fjernes. Og vi har brug for et enkelt og over-

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark