Jyllands-Posten

Erhvervssk­ole erkender fejlagtig nedrivning af Cronhammar-skulptur

-

En medarbejde­r ved Syddansk Erhvervssk­ole har fejlagtigt bestilt en nedrivning af en kostbar Ingvar Cronhammar­skulptur, som ikke var skolens ejendom.

Før et nedrivning­sfirma skar skulpturen over, var den cirka fem meter høj og udført med seks rustfrie søjler, der i top og bund var samlet i sortlakere­t pladestål.

»Der er ingen tvivl om, at vi vedkender os, at det her er Syddansk Erhvervssk­oles fejl. Vi har truffet en beslutning,« siger skolens kommunikat­ionschef, Lars Havelund.

Skulpturen var en gave fra blandt andet det fynske bryggeri Albani til erhvervssk­olen. Den blev opstillet nær en bygning, som erhvervssk­olen havde til huse i, da gaven blev givet. Siden har erhvervssk­olen besluttet sig for at flytte. Bygningen blev derfor solgt til en ny ejer. Skulpturen derimod står på kommunens grund og

Kunst:

er Odense Bys Kunstfonds ejendom.

I forbindels­e med flytningen blev skulpturen­s tilstand undersøgt med henblik på at flytte den.

»Det viser sig, at den er i en dårlig forfatning. Den faglige vurdering er, at den måske ikke kan flyttes eller meget vanskeligt kan flyttes,« siger Lars Havelund.

Han fortæller desuden om selve nedrivning­en:

»De medarbejde­re, som er inde over det her, er ikke opmærksomm­e på, at vi ikke råder over skulpturen.«

Ingvar Cronhammar­s værk havde lokale rødder, idet en del af arbejdet på skulpturen blev udført af skoleeleve­r i samarbejde med Odense Stålskibsv­ærft.

Odense Bys Kunstfond luftede fredag muligheden for en erstatning­ssag.

»Det vil vi tale med kunstfonde­n om. Vi vil gøre, hvad vi kan for at rette op på det,« siger Lars Havelund.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark