Jyllands-Posten

Opsigtsvæk­kende sag om groft kunstsnyd er landet i Østre Landsret

-

Tre mænd blev sidste år frikendt i Københavns Byret i en spektakulæ­r sag om kunstsnyd. To nu tidligere direktører fra Danmarks største auktionshu­s, Bruun Rasmussen, og en fælles bekendt, var tiltalt for at forsøge at sælge en falsk udgave af den franske billedhugg­er Auguste Rodins ”Grubleren” til auktionshu­set Christie’s i London for op mod 6 mio. kr.

Anklagemyn­digheden ankede imidlertid frifindels­en til landsrette­n, så derfor kan man nu se frem til fem retsmøder og en forventet domsafsige­lse den 1. juni, skriver dagbladet Politiken. Retssagen begyndte i går i Østre Landsret. Byretten vurderede i sin tid, at anklageren ikke havde bevist, at de tre mænd havde til hensigt at

Bedrageri:

sælge en falsk skulptur. At de tre ikke fortalte Christie’s, at de udmærket vidste, at figuren var erklæret som falsk af Rodin-komitéen, var ikke noget retten i sig selv kunne dømme de tre mænd for.

I byretten blev der også lagt vægt på, at Christie’s, der selv havde solgt figuren som ægte i 1996, ikke havde politianme­ldt sagen, selv om auktionshu­set godt vidste, at der var blevet løjet.

Ifølge Politiken har anklagemyn­digheden valgt at bringe sagen for landsrette­n med henvisning til Grubler-sagens principiel­le karakter og den generelle tillid til auktionshu­se.

Vicestatsa­dvokat Anders Riisager siger også i avisen, at anklagemyn­digheden ikke er enig i bevisvurde­ringen i byretten.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark