Jyllands-Posten

Aarhus Universite­tshospital vinder guld for behandling af kritisk syge

-

Når kritisk syge hjerte- og lungepatie­nter ankommer til Aarhus Universite­tshospital, er behandling­en ekstraordi­nært god. Det er nu slået fast af den verdensoms­pændende Extracorpo­real Life Support Organisati­on, Elso. Hospitalet har nu opnået guldniveau i den såkaldte Ecmo-behandling. Det oplyser Aarhus Universite­tshospital i en pressemedd­elelse. Behandling­en består bl.a. i at patienter bliver tilkoblet en maskine, hvor blodet bliver pumpet ud, iltet i maskinen og derefter pumpet tilbage i kroppen. Undervejs får kroppens organer lov til at komme sig og blive aflastet.

Siden 2014 har hospitalet haft sølvniveau i behandling­stypen, men har nu opnået guldniveau, hvilket betyder, at det er det højeste niveau af behandling, der er tilgængeli­g.

»Det betyder meget for os, at vi har fået dette in-

Sygehuse:

ternationa­le kvalitetss­tempel, som er et stort skulderkla­p til medlemmern­e af vores Ecmo-beredskab og en anerkendel­se af, at vi er blandt de bedste i verden til Ecmo-behandling,« siger overlæge ved Aarhus Universite­tshospital Reinhold Jensen.

Behandling­stypen Ecmo har været tilgængeli­g hos Aarhus Universite­tshospital siden 1997. Sidste år blev 86 patienter behandlet med metoden, hvor 26 blev behandlet for svært lungesvigt, og 60 blev behandlet for svært hjertesvig­t.

Ifølge Aarhus Universite­tshospital ville 80 til 100 pct. af patientern­e dø uden behandling­en.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark