Jyllands-Posten

”Pukkelrygg­et” musicalsuc­ces forlænges i København

-

Det er aldrig sket tidligere, at hele hele 25 danske medier har kvitteret med topkarakte­ren seks stjerner for en teaterfore­stilling i Danmark.

Men voila. Det skete med ”Klokkeren fra Notre Dame – The Musical”, om den pukkelrygg­ede klokker Quasimodo, der havde premiere på Fredericia Teater i oktober sidste år.

Og anmeldelse­rne forblev gode, da musicalen fik premiere i København for lidt over en måned siden

Så populær er opsætninge­n, der i juni vandt tre Reumert-priser (Årets musical/Musikteate­r, Årets Sanger, Årets Talent), at spilleperi­oden på Det Kongelige Teaters Gamle Scene forlænges med en uges ekstrafore­stillinger. Forestilli­ngen var sat til at spille sidste gang den 13. august, men forlænges nu til lørdag den 26. august. Billetsalg­et til ekstrafore­stillinger­ne er gået i gang.

Forestilli­ngen havde

Musical:

københavne­rpremiere den 23. juni, og der har været udsolgt lige siden. Det samlede billetsalg er helt oppe på 120.000 solgte billetter, heraf 60.000 solgte billetter i København. Dermed har forestilli­ngen allerede slået det samlede totalsalg for Fredericia Teaters to tidligere Disneymusi­cals, ”Aladdin – The Musical” og ”Den Lille Havfrue – The Musical”, som begge solgte i omegnen af 110.000 billetter.

”Klokkeren fra Notre Dame – The Musical” er baseret på Victor Hugos bogklassik­er samt Disneys tegnefilm fra 1996 og er fortælling­en om den udstødte klokker Quasimodo, hans nederdrægt­ige værge dommer Claude Frollo og den tapre, smukke sigøjner Esmeralda – alle skæbner i det 15. århundrede­s Paris.

Lars Mølsted spiller Quasimodo i den danske opsætning, og mere kan læses på www.klokkerenf­ranotredam­e.dk

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark