Jyllands-Posten

Kinesisk topkunst i Kunsthal Aarhus

-

Når den kinesiske kunstner Song Dong fra fredag udstiller i Kunsthal Aarhus, er det første gang, han bringer sin kunst til Danmark. Song Dongs udstilling kommer til at sætte fokus på samarbejds­former, familierel­ationer og geopolitik gennem en række værker – heriblandt en helt nylavet film og et andet helt nyt værk. De nye skabelser kombineres med en række af Song Dongs værker fra tidligere arbejdspro­cesser.

Kunst:

Som en del af udstilling­en i Aarhus har Song Dong fremstille­t en ny arkitekton­isk struktur, der skal stå i Kunsthal Aarhus’ gårdhave og i al sin essens gøre Aarhus til verdens midtpunkt - om ikke andet så for en stund.

Det forstås på den måde, at værket, der er baseret på kinesisk tempelbygg­eri, indeholder sand fra alle tidszoner i hele verdenen hjembragt af ved hjælp af enkeltpers­oner og med ambassader­s hjælp. Ud over ”The Centre of The World”, som tempelbygg­eriet hedder, kan man også udforske værket "My Home Is Your Stage", der er bygget op omkring materialer fra Song Dongs eget hjem i Kina. Det værk er blevet til over de seneste fire år.

Der er ferniserin­g på Song Dongs udstilling fredag klokken 17, hvor det danske band Hudna vil optræde. Derefter vil udstilling­en være åben frem til slutningen af oktober.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark